Sunday, October 25, 2009

Maan mainiot matkamiehet


Matkaan lähden, matkaan lähden... ai niin, en mä ny enää mihinkään matkaan lähde, kun just vasta matkalta tultiin. Kiva reissu oli, vaiks toi häkkielämä vähän joskus kyllästyttää ja varsinkin noitten kaksjalkasten käytös, niih... No oottakaas, ni mä turisen parhaat palat ja kommellukset meen viikonloppureissusta :D

Lauantai aamusta lähdettiin aikaisin liikkeelle, kun mulla oli näyttäytymiskeikka tuolla Tuuloksen näyttelyssä, ennen lopullista määränpäätä, Seinäjokea. Äiskä kävi jo alkumatkasta varsin "kuumana", kun toi Tuulos ei meinannut millään löytyä ja äiskä pelkäsi, et myöhästyttäs koko showsta. Ja vielä mitä, ajoissa ehdittiin paikalle ja kun kehä oli ainaski tunnin myöhässä, niin äiskäkin sai tuprutella hermosavunsa ihan rauhassa.

Musta se oli vaan epistä, et VAIN mä jouduin töihin, vaiks Anterokin oli ihan täysissä sielun ja ruumiin voimissa, ni sehän sai lötkötellä mukana pelkkänä turistina. Äiskä kattokaas sai päähänsä peruuttaa sen osallistumisen tuomarimuutoksen takii (ps. ei äiskä muuten ollu yhtään pahoillaan siel paikan päällä siitä tuomarista, hih...), kun sen mielestä Antero touhuu nykyään niin omiaan, et antaa pojan vähä aikaa viel kehittyy, ennen ku lähtee kehiä "valloittaa" :D.

Mulla toi näyttely tietty suju, ku vanhalta tekijältä. Pidin sen verran mustien urosten mainetta yllä, et olin ainoo "ERI Somali" neljän mustan uroksen joukossa. Eli laatuarvostelu oli erinomainen ja avoimen luokan kolmoseks kipusin, mut siihen se tie sit tyssäs :(. Täs ny ois kuiteski toi arvostelu kaikessa "komeudessaan".


Tuomari: Igor Mioc, Kroatia

4 years. Nice male. Good body. Good head and expression. Good topline. Pasterns could be better. Nice movement.

Kehän jälkeen hypättiinkin taas autoon ja häkissä nukkuen matka taittui tosi pitkääään. Sit ku toi meen auto vihdosta viimein pysäs, ni oltiinki Seinäjoella. Siel me sit mentiin sellaseen pieneen huoneeseen, mitä hotellihuoneeks kuulemma kutsutaan. Täs niin kutsutus hotellissa oli muuten ihan älyttömän paljon koirii, et pisti ihan mietityttää, et mihinkäs koirahotelliin me ollaan oikeen päädytty. No ei se mitään. Kyllä me ilmotettiin niille muille koirille, et ollaan olemassa. Oishan siel hotellissa ihan kivaa ollu, mut sen jälkeen, ku oltiin Anteron kanssa saatu kupu ravittuu, ni iskä ja äiskä sano, et morjenttes ja häipy jonnekin Seinäjoen iltaelämään, ARGH... Me oltiin Anteron kaa niin katkerii siitä, et sillä aikaa, ku ne oli pois, ni käytiin antaa niille muistutus meen olemassa olosta, merkkaamalla niitten tyynyt *ähäkutti* (äiskä: ja jos pesulasku tulee, niin omista viikkorahoistanne sitten maksatte, ettäs tiiätte). Höh, enhän mä tietty ois moista tehny, mut Antero pulisi, et näis "heitteellejättö tapauksissa" pitää laittaa kova kovaa vasten, ni lähdin sit hommaan mukaan. Tosin, vähän mä olin nolo, ku mulle selvis syy, miks iskä ja äiskä lähti kulkuun.


Kattokaas, oishan mun heti pitäny tajuta, et kun mun rakas vaimo, Sissi, asuu siel Seinäjoella, et jotain siihen liittyvää, täs oli takana. Ja olihan siinä. Iskä ja äiskä oli ollu tapaamassa Sissin ja mun viisviikkosii vauveleita, et ihan hyvällä asialla olivat. Kovasti iskä ja äiskä vauvoista tykkäsivät ja varsinkin "iso musta" oli ollu äiskän mieleen. Oli kuulemma ihan mun kaksoisolento, tosin nätimmillä korvilla (äiskä, mun korvissa ei oo mitään vikaa, ettäs tiiät). Mä sit kovasti ootin sitä todistusaineistoo vauvoista, et voisin varmistuu, et mä oon varmasti isä, mut meen äiskä pilas senkin, unohtamalla lukee sen kameransa ohjeet ja kuvasaalis jäi kovin vaatimattomaksi, kun sen kameran muisti tuli täyteen. Onneks Iida kasvattaja lupas, et sitten, ku lapsoset on lähteneet maailmalle, me saadaan kuvia yllin kyllin, et niitä sitten odotellessa :).Mä en oo se iso poika, mut kyl mustaki viel iso tulee vai mitä isä Fonzie?

Meillä on muuten aika jännät paikat tällä hetkellä, ku Vallun kotiin tuloon on enää viisi yötä. Mä oon kovasti miettiny, et mites tää Vallu Valdemar, ei siis Valpio, vaikka sitäkin on epäilty, vaikuttaa tähän mun mopsin elämään. Kaikki kuvat, mitä mulle on näytetty, on niin, niin viattomii, etten oikeen jaksa uskoo, et sellanen pikku kerubi, meille ois tulossa (mulla kattokaas on hyvä muisti, et tasan tarkkaan muistan, miltä Anteron hampaat tuntu mun poskinahoissa tossa iässä, MURR..) :D. Mut totuus paljastuu sit ens perjantaina ja kyl mä tuun sit tääl blogis informoimaan, onks mua huijattu ton Vallun suloisuuden suhteen (äiskä: sorry, Fontero, en mä nyt ihan kaikkee sulle voi kertoo :)).

No Vallua ootellessa. Mitäs mieltä ootte? Voiks kuviin luottaa?

12 comments:

Jenna said...

Voi jestas teil on pojat ollu ohjelmaatänäkin vloppuna ja varmaan ens vloppuna Valdemar aktivoi teidät uskoisin :P!
Voin sanoo et Vallu on söpö mut sen hampaat ei oo aina yht söpöt milt se antaa kuvis itsensä vaikuttaa ;)

Fontero said...

Moi Jenna, ei sen välii jos Vallu meet aktivoi. Mä aktivoin sit sut viimeistään marraskuun lopulla Turkkusessa;)

Terv. Herra Fontero

Guru, jengin stara said...

Reissun päällä taas, kyllä teitä viedään! Kiva lukea teidän kekseliäisyydestä ja muusta, mistä me Mirkun kans ei tiedetä mitään, kun ollaan aina kotona. Joskus olis kiva päästä jonnekin, meidänkin.

Mitä vielä, meillä alkaa kauhuviikot, ainakin näin etukäteen kuultuna. Kerron sitten myöhemmin, jos olen vielä hengissä.

ValluWaldemar tulee tuottamaan teille paitsi iloa ja viihdykettä niin myös loputonta menoa ja meininkiä ja luulenpa, että poskirukkasi joutuvat ankaran pureskelun kohteeksi. Varmaan ei Vallu jätä Anteroakaan rauhaan, joten Vallusta riittää puhtia ja terävyyttä hänenkin nahkaansa. Tosin äkkiähän te sen laitatte järjestykseen, teitä on sentään kaksi, mä jouduin selviytymään Mirkusta yksin.

Onnittelut arvostelusta!

Fontero said...

Guru, apuva, mitä kauhuu teil tapahtuu? Pitääks mun lähtee teit pelastaa?

Älkää muuten olko pahoillanne, jos ette joudu reissaa. Arvaa vaan miten raskas yö oli, ku piti joka kolahdus ja narahdus haukkuu. Ja sit ku viereisis huoneiski haukuttiin, ni a vot. Nyt on kiva köllötellä kotona rauhassa ainaki viel muutama päivä. Meinataan Anteron kaa ottaa katos kaikki irti näistä päivistä ennen Valluu, hih...

Ja tosta tulikin mieleen, jos vaiks taas ottas pikku tirsat, ennen ku toi äiskä alkaa repii meitä tonne jäk, jäk, jäk sateeseen :(

Luigi said...

Ciao!!!
Mä olen kuullu teistä kuulkaas tosi paljon ja tänään näin ensimmäistä kertaa näytöltä, minkä näkösiä vempuloita te oikeen ootte. Ja noi teiän jutut kuulostaa aika arvelluttavilta (tai sitten toi tein henkilökunta on ihan yhtä sekaisin kun tää munkin :) )
Mä olin kuulkaas eilen ensimmäistä kertaa reissun päällä sen jälkeen, kun Tampereelle laskeuduin. Käytiin hieman mökkeilemässä ja mä olin niinkuin isompikin poika, tiesin mitä varten paperi on lattialla.
Muuten on ihan lepposta, mitä nyt ulko-ovia hiukan vaikee erottaa toisistaan, miksei niistä kaikista muka pääse sisälle lämmittelemään???
Pitäkäähän lippu korkialla ja varautukaa: se Vallu saattaa olla aika epeli, meissä nuorissa on kattokaas se tulevaisuus!!!

Arrivederci,

Luigi aka Casanova

Fontero said...

Ciao Luigi the Casanova!

Pyydän nöyrimmästi anteeksi, et mun italian taidolla ei pitkälle pötkitä, vaikka kansainvälinen kielivalio oonkin, joten ny ihan suomeks meinaan turista :D.

Mekin ollaan Anteron kanssa kuultu susta ja innolla ootellaan, millon tuut esiintymään tänne Espooseen ihan livenä. Saisit sit ton nuorison kanssa näyttää millasta energiaa teist löytyy, ku mä vaan pyörittelisin silmiäni tuol syrjelmällä, et kaikkee noi lapset keksii, hih...

Ja Luigi, musta toi on pikkasen väärin, et ME nelijalkaset ei saada valita noit kaksjalkasii. Mäkin oisin voinu päätyä vaiks mihin kartanoon, jos oisin saanu ite päättää :D. No ei vaiska, jos ruokahuolto pelaa, ni mitäs valittamista täs on, vaiks kyl noi kaksjalkaset joskus aika hömelöiltä tuntuu.

Hienoo, et oot päässy mökkeilee. Niin sitä pitää. Ja noist papereista sen verran, et taitaa olla tuttuu tavaraa pian meilläki. Täytyy varmaan sille Vallulle näyttää mallii, miten jalka nousee, ku ettehän te "pikkuiset" siitä vielä mitään tiedä (äiskä: parempi olla tietämättäkin, kun meillä ei sitten jalka sisällä nouse, eiks niin, Fontero ja Antero?).

Toi ovi juttu voi kyl joskus tuottaa ongelmaa. Siihen auttaa, ku alat vaan lauleskella (Antero voi opettaa), et miks ovet ei aukene meille, onko syynä rotumme tää, ni johan alkaa aueta, ku eihän ny kukaan haluu kai mikään rasisti olla, hih... Mut hei Luigi, tapaamisiin ja tassun paiskaamisiin, nähdään...

V. Honkanen said...

Terve täält kantakodista!
kiitos fontero eilisest mailis lähettämäst neuvost; kummasti autto kun aloin laulaa niinkuin Andy, johan päästiin pois tuolt "häkkihuoneesta"! Viel muutaman päivän kun harjottelen, niin saatan teil sit Pe-La yönä laulaa, se ilta kun varmaan menee ihan tutustuessa!

Herra F said...

Heippa Vallu!

Tuskin maltan oottaa sitä serenaadii ;). Aattelin tänään tiputtaa naapureitten postilaatikkoon korvatulppii, etteivät ala ihan ilmaseks kuuntelee sun esitystä ja todennäkösesti Anteron esitystä kans. Hei, muuten. Älä pelästy, mut toi natsi äiskä meinaa alkaa virittelee jotain kaltereita meen yläkertaan, ARGH... Et tervetuloo vaan keskitysleirille :D

Minni said...

Vallu on myös kovin ihuna <3 :)

Vallun ja Isojen poikien Äiskä said...

No niin on Bati-seppokin <3. Pitää varmaan tunnustaa, et pari kertaa oon tuol Jennalla Seppoo pitäny Valluna :)

Minni said...

Myönnettäköön että oon ilonen et haetaan Bati viimeisenä niin tietää just eikä melkeen minkä pennun vie kotiin :D On menny nartut ja uroksetkin sekasin :)

Vallun ja isojen poikien äiskä said...

Kuin myös ;).