Friday, August 21, 2009

"Taattua Tapolan Tavaraa"

Tuleekohan musta hyvä roolimalli Sissin ja mun lapsosille, hmmm...


Sairaan mukavaa perjantai päivää vaan kaikki höpönassut.

Ette muuten tiiäkkään miten mieluisa uutinen kuultiin keskiviikkona, kun äiskä sai töihin kauan kaivatun puhelun. Sissin ja mun lemmenleikit on sitten alkanee tuottaa tulosta ja tulossa ois sitten reilun kuukauden päästä useampii ”mustii makkaroita”, jos kaikki vaan luonaa niinku pitäs. Sissi oli käyny näyttämässä masuaan ultrassa ja siel ne lakupötköt oli heiluttanut. Tarkkaa lukumäärää ei oo vielä tiedossa, mut seki varmistuu n. neljän viikon kuluttuu, ku Sissi käy vielä röngtenissä. Arvatkaas ooks mä ylpee. Musta tulee ISÄ. Niin ja samalla äiskästä tulee mummu, iskästä vaari ja kaipa toi Anterokin sit on joku puolisetä tai setäpuoli tolle Sissin ja mun jälkikasvulle. Äiskä muuten tokas, et mul oli sit tarjolla ”Taattua Tapolan Tavaraa”, ku heti tärppäs, eikä onneks ollu ”tavaran” parasta ennen päivä menny umpeen, hih…

Mut TTT eli Tässä Taloudellisessa Tilanteessa, mun on varmaan pakko ottaa vastaan lisää luottamustehtävii, jotta pystyn sit noiden lapsosten elatusmaksuista huolehtii :D. Äiskäki sano, et mun pitäs luopuu osasta viikkorahaa lapsosten hyväks, ku pitäähän ”pehmoisän” lapsiaan ”pehmotella”. Oisko kellään tarjota sellasta hyväpalkasta hommaa, mis ei ois työssäolovelvoitetta? Tai jos jotain pientä ja kevyttä pitäs tehä, ni ainakin ravintoetu pitää saada ja pidennetty isyys- ja vanhempainloma kans, kiitos…

No jatkestaas noista lomista eli jälleen kerran sairauslomista. Mulle tuli tohon tassuun jo jokin aika sitten paise, ku joku ötökkä oli käyny siihen pistämässä. Sitä sit lääkittiin silleen paikallisesti ja aluks se näyttiki parantuvan, mut ei pitäs uskoo kaikkee mitä näkee. Tulehtuhan se tassu sit lopuks kuiteski, ku siihen paiseeseen oli ilmeisesti jääny joku piikki sisälle ja nyt sit vedetään antibioottia poskeen ja ”nautitaan” saikusta. Eipä silti, salaa mielessäni mä oon aika tyytyväinen tähän sairauslomaan, ku sen avulla mä saan vapautuksen kuunvaihteen Tervakosken ja Hesperian puiston näyttelyistä (tätä muuten ette sit saa paljastaa äiskälle, ku sitä kuiteski ottaa päähän tää sairastelu muuteski).

Ja arvatkaas mitä teki Veli Antero. Katkerana siitä, ku mun ei tarvi osallistuu näytelmiin, päätti sit saada tassuunsa melkein samanlaisen kuntoon, ku mullakin on. Se oli työntäny tuol ulkona tassunsa johonki terävään ja vaiks ei siihen haavaa tullukka, ni tulehdus tuli kuiteski ja eiku antibioottikuurille ja sairauslomalle. Mä oon kyl aina ollu sitä mieltä, et toi Antero samastuu muhun pikkasen liikaa. Voishan se joskus keksii ihan omii jutskii eikä aina samoi, kuin mä (Antero: no ei me ihan samiksii olla. Mä sain tollasen kauheen töttörön päähäni ja sä et. Mut vaiks mä en siitä tykkääkä, ni on se vaan paljon hienompi, mitä sulla sillon joskus oli, ku täs on oikeen tassunkuviiki, heh, heh, käyks kateeks?). No ei varmaan käy kateeks, et pidä vaan vaikka molemmat töttöröt hyvänäs. Äiskä muuten siunaili, ku meil oli eri lääkärit keillä käytiin, ni ny meil on sit erilaiset pilleritki. Huoltojoukkojen onki ny oikeen keskityttävä tohon pillerirumbaan, et tulee annettuu oikee lääke oikeeseen suuhun (äiskä: *huokaus* niin pitää. Onneks ne sentään on eri värisiä ja kokosia, et meikäläinenkin ne erottaa).Hei mopsien oikeesti. Ottakaa pois tää kapistus mun päästä, ni mä lupaan etten koskaan, ikinä, milloinkaan nuole tassuuni, please...


Mä rupeen nyt ihmettelee tota isyyden ihanuutta. Onneks toi jälkikasvu syntyy mun presidenttikaudella, ni voivat lapset sit myöhemmin kehuskella kavereilleen, et heiän iskä onki ollu oikeen presidentti, hih… Ja kaikki lapselliset, hyviä neuvoja lapsellisuudesta otetaan kyllä vastaan (äiskä: kuule Fontero, sä oot riittävän lapsellinen ilman neuvojakin). No, no, tuleva mummu, pikkasen kunnioitusta tulevaa isukkia kohtaan.


Tassuterveisin Presidentti Fonzie the Isukki (mahtaaks muuten työn ja perheen yhteensovittaminen olla kovinki vaikeeta, hmm...)

4 comments:

Iso-isä Axun äiskä said...

Kiitos vaan Fontero, että teet Päivistä mummon...
mutta mikä minusta sitten tulee?
Iso-mummo vai?

Onnittelut vielä kerran meiltä kaikilta ja pahoittelut ettemme tapaakaan Tervakoskella ja Hesperiassa (hih, melkein kuin olisi ollut treffit jossain mielisairaalassa)
-tuula-

Fontero the Isukki said...

No totta maar Iskä-Axun äiskä, sä oot Iso Mummo, vaiks pieni ootki, HIH... Meen äiskälle toi ISO liite sopis paljon paremmin (apua, mahtoks mennä loputki viikkorahat).

Ja meil tääl kotona on sen verran tota mielisairaalaa, et ehkä se Hesperia olikin hyvä jättää väliin. Oltas varmaan kuiteski jouduttu suljetulle osastolle ja ei kai se ois ollu kivaa. Mut me pidetään teille tassui pystyssä. Bozille tiedoks, et ei kahta ilman kolmatta, siis oikeesti ykköstä, et anna kamu palaa ja kunnolla.

Terveisin Fontero the Isukki

Guru, jengin stara said...

Kova kohtalo teillä tassujen suhteen, me ollaan Mirkun kanssa osaaottavia ja pahoillamme teidän puolesta. Sen verran tosta matkimisesta, että Mirkku on opetellut mun manööverejä ja tekee joitain asioita mun perässä. Pätee se, että mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Onnea isyydestä! Hieno asia ja takuulla tulos on upea, eli kaunis katras sitten kun...Me kans jo vähän jännätään ton siskoGrassun massua, kun se viistää kohta maata, että koska se aloittaa urakkansa.
Meitä harmittaa kauheasti meidän äipän purukielto, meille ei sitten tipu minkäänsortin mässyä, kun se ei ota välipalaa eikä juustoa. Tarjosi meille sosekeittoa, mutta me irvistettiin yhteistuumin Mirkun kanssa moiselle. Mopsit ny mitään keittoja lipitä...
Nautiskelkaa viikonlopusta siltä osin, kuin voitte, noi tötteröt on kamalat, vaikka oliskin kivoja kuvia.

Mister President said...

Huomenta Guru!

Juu, mitä isot edellä, sitä pienet perässä, niin se vaan menee...

Mä oon kuullu huhuu siitä sun siskoplikan masusta. On kuulemma aika komia ilmestys. Siinä niitä pikku sukulaisii, sitten pian tepastelee. Onneks meil mopsimaailmas ei tarvi olla huolissaan siitä, et suku ois pahin, hih...

Ja laittakaas äippä ruotuun, et täyttä tavaraa niitten naposteltavien kuuluu olla. Keitothan on tunnetusti mopsien menun ulkopuolella.

Anterolla kävi tuuri, ku ei se joutunu sen lampunvarjostimen kanssa elämään, ku pari tuntii. Piti poika lupauksensa ja oli nuolematta tassuunsa, ni pääsi eroon siitä kurimuksesta.

Mukavaa viikonloppua sinnekin. Meillä iskä on töissä ja äiskä alkaa silittää, joten ah mitä ihanaa lepoo. Taidanki lähtee ottaa pikku aamutirsat, hih...