Monday, June 08, 2009

Kyllä MÄ oon sit HYVÄ


Heipparallaa Armaat ystävät ja ystävän ystävät (mullahan ei siis vihamiehii ookka, paitsi se naapuritalon PETO). Toi Fontero on suuttunu mulle jostakin, eikä suostunu turisee meen sunnuntain mätsärikeikasta, ni mä päätin sit tulla ihan ite pulisee, millasta meil oli (Fontero: Antero, miksköhän mä oon suuttunu?)

No, sillon lauantaina mä sain viettää siellä Aurassa häkkielämää ja vaiks mä töiltä vältyinki, ni vähän tylsää se oli. Äiskä houkuttelikin sit sunnuntaina iskän viemään meitä Vantaalle Hakunilaan sellaseen Match Shown, jotta mäkin saisin vähä työkokemusta kaiken sairastelun jälkeen.

Siel oli tosi kivaa, ku meitä mopseja oli siel kokonaista viisi kappaletta. Oli Silkki ja Betsy tytöt ja Doni poika ja sit tietty me. Siel oli tosi kiva tuomaritäti, ku se neuvo ja ohjas kaikkia halukkaita. Äiskältä se kysy, et onks jotain, mihin pitäis kiinnittää huomioo, ni äiskä sano, et mä muka aristelen sitä pöytää, PÖH… Arvatkaas meniks äiskä noloks, ku päästiin pöydälle ja se täti alko kopeloimaan mua, ni mä menin ja pussasin sitä keskelle suuta. Täti sanokin, et näin arkaa koiraa pöydällä hän ei oo ennen nähnykkään ja nauro päälle. Sit ku se jako niitä nauhoja ni se sano, et punanen menee mopsille, se siis olin MÄ, koska MÄ olin osannu nuoleskella tieni parivoittoon, hih…

Fonterolla (Fontero: pää kii Antero) meni paljon heikommin, ku tuomari katto sen naamaa ja sano, et mitäs papparainen. Arvatkaas loukkaantuko Fontero. Sen mielestä se on mitä viriilein miesmopsi harmaasta parrasta huolimatta. Eikä Fontero muuten saanu, ku sen sinisen nauhan, et siitäs sait pappakulta (Fontero: eks sä Antero kuullu, mitä mä turisin sille tuomarille, häh! Mä kato kerroin, et vähemmästäkin harmaantuu, kun joutuu sun kanssa asuu saman katon alla, että revi siitä…).

Höpö, höpö, tykkäät sä musta kuiteski. Sit ku päästiin niihin värikehiin, ni siel mä vasta yllätinki. Olin punasten kakkonen ja mut lahjottiin tosi ruhtinaalisesti, kattokaas vaiks kuvasta. Mä sain oikeen sellasen mitalin, mihin oli taakse kaiverrettu päivämäärä ja sijoitus. Olin aika polleeta, ku ei ees tolla papparaisella oo sellasta. Fontero joutui omassa SINISTEN kehässään jäämään rannalle ruikuttaa, et vähä mua hymyilytti, HIH…

Se muuten oli aika hauska mätsäri, ku mopsit oikeen jyräs siellä, no Fonteroo lukuun ottamatta tieteski (Fontero: käännä vaan veistä haavassa, käännä, NYYH). Silkki sijottu handelinsa kanssa kakkoseksi lapsi koira –kehässä, Betsy oli sinisten pentujen kolmonen ja Doni sinisten aikuisten ykkönen ja mä, kuten jo hyvin tiiätte, punaisten aikuisten kakkonen. Harmi et Doni ei sijottunu enää BIS-kehässä, ku silloin se ois ollu täydellinen mopsipäivä. Pienii aikuisii oli muuten 40 ja tuomari ihmetteliki, et mitkä mopsien kokoontumisajot siel oli, ku jatkuvasti kehässä oli ruttunaamoja edustamassa.

Mä oonki täs suunnitellu sellasta mätsärivalion uraa, ku siel ei kukaan pidä mua ruipelona. Ja täytyyhän mun alkaa jo tässä iässä tienaamaanki, et pystyn sit elättää mun rakkaan Tyyne mussukan ja meen satapäisen lapsikatraan, hih… (pusuja vaan, Tyyne, pusuja). Mut mitäs täs muuta, ku mätsäri-ilmotuksii tavailee. Käydääks kuiteski Fontero ekaks ihailee mun mitalii, hih (Fontero: MURRRRRR….!)

8 comments:

Bozi said...

Hyvä Antero!
Hienoa, mahtavaa... Onnittelut.
Eikä Pressa oo vielä mikään papparainen!!!!

Nimimerkillä Papparaisen kanssa asuva, hih...
Ter. Bozi

Antero, mätsärien valloittaja ;) said...

Kiitti Bozi. Kyl mä oon vähän otettu, varsinki siit mitalista, hih... No juu, ei kai toi Pressa viel papparainen oo, mut sitä on vaan niiiiin kiva kiusata, hih...

SII-RI said...

Onnen pusuja Anterolle <3! Viikonloppuna nähdään :)

Pressalle terkkui et taitaa toi meidän pirttihirmu viedä sua taas valssiin, et ihan kamalast sen kans ei kannata tehdä temppujaa, tosin sä taidatkin kyl olla sen lihapullien perään sen verta et ongelmii tuskin tulee :P

Antero, mätsärien valloittaja said...

Jippii Siiri. Ihanaa ku nähdään taas. meillä ku oli viimeksi tosi kivaa. Laitetaan siel Erkkariks kaikki hösseliks, ni meen kaksjalkaset saa harmaita hiuksii (ai niin, ei meen äiskällä taida muita ollakkaan).

Se on hyvä, et teen pirttihirmu valssaa Fonteron kaa, ku se osaa viedä eikä vikise niinku äiskä (Jenna: lihapullia, lihapullia *kuola valuu*).

Mirkku said...

Onnea, Antero! Irrota ihmeessä se veitsi jo Fonzien haavasta, ei viitsi kiusata "vanhaa". Viime loppukesästä mä olin ekassa mätsärissä ja olin ihan vauva silloin vielä ja kun mut nostettiin pöydälle, aloin innolla nuolla tuomaritädin naamaa, kun halusin kauheasti tutustua kaikkiin ja antaa itsestäni sosiaalisen hauvan kuvan. En muistaakseni saanut palkintoja, punaisen muovinauhanpalan kuitenkin.

Guru-älypää onnittelee ja tervehtii sua kanssa, se väijyy sekuntiviisaria kun vielä pari kierrosta ympäri ja meille tarjoillaan aamiaista. Tyydytin pahimman nälkäni ruoholla aamulenkillä, jaksan hyvin odottaa.
Jos mäkin näen sut viikonloppuna niin moi siihen saakka, haukutaan kun tavataan!

Antero, mätsärien valloittaja ;) said...

Heippa Mirkku!

Kiitos Guru ja Mirkku onnitteluista. Kyl me Mirkku nähdään sillon viikonloppuna, mut mä tuun vaan sulostuttaa muitten elämää, ku oon edelleen saikulla. Tai niin mä ainaski luulen, hmm... Meil on kivaa, ku äiskä on ens viikon lomalla ja sit iskä jää sen jälkeen KUUDEN viikon lomalle, ni saadaan vihdosta viimein palvelu pelaa. Mut ei muuta, ku haukkumisiin. Nährään ;)

Lilli L. said...

Jee, hyvä Antero, onnea! Meikäpoikakin on suunnitellut mätsärivalion uraa, kun tuomaritätien ja -setien mielessä mun täydellisessä ulkomuodossa on muka jotain vikaa. Tosin ei vielä ole toi uraputki oikein käynnistynyt, mä kuulemma en keskity tarpeeks... Mutta vielä kerran onnea hienosta menestyksestä!

T: Taco-riiviörusseli (ja mamma)

Antero, mätsärien valloittaja ;) said...

Morjenttes Taco!

Tervetuloo vaan tähän mätsärivalioitten luokkaan ;). On se kumma, et ne oikeet tuomarisetätädit ei ymmärrä hyvän päälle, hih... Mut kyl me viel näytetään kaikille, et meis on "munaa", hih...

Ai niin, mä en sit mee ens sunnuntaina meen Erkkarissa kehään, ku Lilli ei oo siellä:( Ei vaiska, mä jatkan edelleen saikulla, et antaa ton papparaisen hoitaa hommat Jennan kaa himaan, hih...