Monday, April 27, 2009

Voi Antero minkäs mulle teit...

Tätä mieltä mä oon susta, Veli-Antero...


ARGH, MURR, ARGH… kyllä kuulkaa nyt vähän sapettaa :(. Oltiin eilen Lahdessa näyttelemässä ja vaikka parhaani tein, niin EH:ta (erittäin hyvä) parempaa ei mulle herunut. Kiitti Jenna esittelystä, kyllä me hyviä oltiin ja lihapullakin maistu, et sorry vaan, jos meinasin viedä sun sormetki samaan syssyyn ;). Täytyy vaan turista, et kyl noi vanhemmat naisimmeiset on sitten ailahtelevia (Vai mitä äiskä? Sullakin noi mieltymykset vaihtuu alvariinsa, hih…). Viel pari vuotta sitten toi sama tuomari tykkäs musta, mut nyt ei tuntunu olevan mikään kunnossa. Sano, et mulla vois olla vähän leveempi leukaki ja iskän kanssa sovittiinki, et lähetään miehissä Tallinnaan hommaamaan pikku botoxit, hih… Ei vaiska, mä tykkään ittestäni ihan tämmösenä luonnonkomeena, et silleen.

Mut eniten mua ehkä jurppii se, että veli Antero änkes mun kanssa samaan aikaan kehään, ku sekin on nyt sit niinku avoimessa luokassa. Eikä siinä mitään, vaiks ne seistä törötti äiskän kaa siinä mun ja Jennan perässä, mut ku se meni ja sai arvosteluks ERI:n (erinomainen). MURR… Ois se ny voinu sen verran kohtelias olla veljelleen, et olis tyytyny EH:n niinku mäki. Sitten se viel kehtaa elvistellä, miten upee turkki sil on. Oottakoon vaan, jos elvistelyt ei lopu, ni mä meen ja merkkaan sen turkin, ni katotaan sit, miten Anteron suu sen jälkeen menee…

Antero: Tyyne rakas, kato ny miten tota isoo poikaa kismittää, hih… Pakkohan mun oli ERI ottaa, ku sä olit mun etäonnettarena *pusipusipusi*. Ei sitä joka mopsipojalla ookkaan noin sulosta onnentuojaa *iso hali*.

No niin Antero, mun vuoro jatkaa. Mee sä vaan syömään, ku oot noi pieniki ja anna meen isojen poikien hoitaa nää turinahommat.

Niin ne arvostelut. Tuomarina oli Brenda Banbury tuolt Englannin maalta ja tässä ne ny olis (mun osuuden voi sit ihan huoletta ohittaa ja siirtyy suoraan Anteron sepustuksiin ;)).

Fontero: Slightly unsettle on topline and tail could be slightly higher set. Would prefer more width of muzzle and slightly more wrinkle. Would prefer more bone.

Antero: Has excellent, fine, soft coat. Good overall shape but slightly narrow and slightly deep. Wrinkle ok. Good neck. Has a trace. Slightly slack in front movement. Could carry slightly more weight.

6 comments:

Guru, jengin stara said...

Kauneus ja komeus on katsojan silmässä ja ehkä sillä brittimammalla alkoi olla jo näössä vikaa... Oli sillä jotain huomauttamista meidän Mirkustakin, mistä mä en tykännyt kun meidän Mirkku on ihan hyvä just tollasena.

Tekisi mieli ehdottaa teille näyttelyfriikeille, että pysykää kotona, silloin on hyvä mieli eikä tule murheita jonkun ladyn huonosta mopsimausta. Kyllä mun kelpaa, kun ei tarvitse resuta pitkin Suomea. Mirkkuakin vietiin pitkin viikonloppua moneen paikkaan, mä olin ypönä ja pakko myöntää, että ikävä sitä kiusankappaletta tuli! Eilen oli kiva, kun Miiks tuli kotiin ja oli väsynyt, mutta jaksoi telmiä mun kanssa ihan kivasti. Se ei jaksanut katsoa krimiä äipän kanssa kuten minä jaksoin, vaan uuvahti kirahvin kanssa isulin sylkkyyn ja viekkuun.

Onhan sulla, Fonz, jotain, mitä Andyltä puuttuu, painoa! Eiks oo kiva olla tälläi vähän skrode, ettei tarvitse kuunnella huomautusta siitä, että vois kantaa hiuk enemmän painoa kintuillaan. Nyt olis mun vegetassillisen välipalan aika, menenkin kertomaan, että kurkut viipaleiksi ja paprikat palasiksi ja SASSIIN!

Erittäin Hyvä Fontero said...

Moro Guru!

Juu ehkä käynti optikolla auttas, hih, siis sitä tuomarii. Ei vaiska, jos se ny sattu pitämään Anterosta enemmän ku musta, ni se ei oo ku sen vahinko (sorry, veli kyl mä susta tykkään, jos vaan et elvistele mulle).

Mä muuten kannatan tota kotona pysymistä. Noi näytelmät ku sotkee mun ruoka-aikani. No onneks Jenna pelasti tuol Lahdessa tilanteen lihapullilla ja iskä makkaralla. Vielä ku saisivat ton meen sohvan messiin, ettei tarttis riutuu jossain häkissä, ni mustakin vois tulla näyttelyfriikki, hih...

Ja tosta painosta puhut kyl Guru asiaa. Tol Anterolla on viel pitkä matka ja muutama Neu-pötkö ennen kuin koon puolesta meille pärjää. Hih, me ollaankin miehii, eikä mitään marjanpoimijoita... (Antero: äiskä, miks Fontero kiusaa mua aina???)

Anonymous said...

Voi voi kun olis joskus kiva päästä noihin näyttelyihinkin. Meidän äiree on oikeesti näyttelyfriikki, mutta nykyään sillä on niin pirkuleenmoinen kiire, että se ilmottaa meidän näyttelyyn eikä sitten ehdikään. On hölmöö.

Ja sitten sillä vielä on niin kiire, että unohtaa kaikkien kasvattiensa syntymäpäivätkin. Ja omienkin koirien. Uskokaa tai älkää, mutta ei se muistanut mun ja Miisankaan synttäreitä.

Joka tapauksessa. Me kaikki täällä toivotamme näin jälkikäteen OIKEIN PALJON ONNEA VELI-ANTEROLLE!!!
Koitettaskos joskus treffata, mä mielelläni näkisin teitäkin.

Paljon terveisiä ja haleja!

Daisy (ja tietty kaikki muutkin)

Velipoika Andy Antero said...

Moikka Daisy ja muut kanssa!

Kiitti vaan onnitteluista. Meillä toi äiskä taitaa olla synttärifriikki, paitsi et omaa synttäriinsä se ei muista tai ainaskaan ei halua muistaa. Eipä silti, jos mun ja sun syndet ois ollu vaiks eilen, ni olis se varmaan ne unohtanu, ku ei ehtiny tekee muut ku möyrii ulkona. Ja musta se on epistä, ku meitä ei Fonteron kaa sinne takapihalle nyt päästetä, vaiks siel olis aivan ihkui multakasoi, missä möyrii, pöh...

Kyl meen pitää ehdottomasti treffata. Mä en varmaan ees tunne sua enää, ku siit on niin pitkä aika ku viimeks nähtiin. Mustaki on tullu jo iso poika (ainaski egon puolesta), et osaisin sit käyttäytyykki kuin gentelemanni, hih...

Terkkuja ja haleja kaikille multa ja Fonterolta ja kaksjalkasilta kans...

Terv. Velipoika

Anonymous said...

Heippa taas karvakorvat!

Lahdessa taisi olla oikein epidemiana tuo epäoikeudenmukainen kohtelu kehässä! Meilläkin mäykkykehässä oli tarjolla vain sinisiä ja punaisia nauhoja paitsi toisen tuomarin kuljettamalle koiralle, jolle kyllä jostain löytyi vaaleanpunainen nauha! Sain sentään edes punaisen ettei nyt ihan penkin alle reissu mennyt!

Seuraavana viikonloppuna Turengin ryhmiksessä nimittäin tulikin sitten täysi pohjanoteeraus ja sininen nauha! Voi herran pieksut millainen arvostelu oli: kaikki hienot ominaisuuteni, kuono, kaula, liikkuminen jne. haukuttiin lyttyyn. Liekö tuomari edes kelpuutti minua mäyräkoiraksikaan ollenkaan! Epistä! Taas muuten löytyi kummasti punaisia ja vaaleanpunaisiakin nauhoja jostain kun Lahdessakin esiintynyt tuomari talutteli myös Turengissa kehään omia koiriaan. Tuomaripeliä pahimmasta päästä sanon minä!

Mutta ei kun häntä pystyyn ja kohti uusia seikkailuja! Viikon päästä lähden kasvattajan kanssa Ruotsiin jälkikokeisiin ja kun palaamme sieltä, menemme Aptukseen ja näytämme kaikille taivaan merkit!

Mukavaa kevättä
toivottaa Jade Mäyräkoira
www.jademilla.net

Fonzie ja Andy said...

Hellurei vaan Jade!

Harmi, et me ei tultu siel Lahdessa kattoo sua kehässä, mut ku meen äiskä on nois näytelmis aina niin täpinöissään, et hyvä ku nimensä muistaa, ni eihän sen ny tullu mieleen poistuu omaa kehää vahtimasta, ARGH…Pelkäs varmaan, et se kehä katoo johonkin. Ja EH on ERITTÄIN HYVÄ, vaiks se joskus saattaa vähän päähän ottaa ;).

No Turengis on kyl teil ollu aika juomari eiku tuomari. Jos ei mäyräkoiraks kelpuuttanu, ni ei se ollu tunnistanu sitäkään, et sä oot TYTTÖ. Sininen katos on poikien väri, et ei sellasta ois saanu sulle ees antaa :(.

Voi nenävekki sentään, ku sä pääset oikeen ulkomaille. Me ei olla koskaan päästy eikä varmaan koskaan päästäkkään, ku näyttää siltä, et meistä on tulossa kovaa vauhtii sellasii sohvaperunoita. Äiskän uusi lemmikki taitaa nykyään olla joku tyhmä pikku piha, et sen takii meilt on menny ohi suun pari mätsiiki, PÖH… No, kyl me Aptukseen tullaan ja voi olla, et törmäillään, jos on kehät samana päivänä. Onnee ja menestystä jatkossa, ai niin, äiskä sano, et me ei saada laittaa häntää pystyyn, vaan tiukalle saparolle, hih…

Kevätterveisin kaksi laiminlyötyä Mopsipoikaa