Friday, December 19, 2008

Joulupuu on rakennettu, Joulu on jo ovella


Niinpä niin. Siellä se Joulu taas pian soittelee ovikelloo. Me ollaan muuten alettu jo treenata tota syömistä oikeen urakalla, et jaksaa sit Jouluna mussuttaa sellasen pitkän kaavan mukaan.

Mut asiaan. Pressankansliaa on kohdannut hirvee katastrooffi. Kattokaa ny tota kuvaa. Siis tollanen kuvatus on meillä joulupuuna. Ois ny sentään luullu iskän ja äiskän hankkivan kunnon kuusen eikä tollasta korviketta. Me luultiin, et ku kerran muutettiin tilavampaan kämppään, ni ois voitu hommata vaiks millanen kuusi, mut silleen täs on vaan käyny, kuten mä vähän pelkäsinki, et äiskä on onnistunu tänki kämpän jo ahtaa täyteen kaikenlaista roinaa, et hyvä ku ite mahdutaan sekaan, kuusesta turisemattakaan. Ja iskäki kehtas sanoo, et parempi ettei tuoda mitään kuusta sisälle, ku meille vois tulla kiusaus nostella jalkaa sitä kuusta vasten. Pöh, kaikkee sitä kuuleeki. Mulle ei olis tullu tollanen ees pieneen mieleen, mut hmmm… Anterosta en kyl menis ihan takuuseen.

No oli miten oli. Meil on alkamas jotku hirveet siivoussählingit ja sitä me ei ymmärretä ollenkaan. Meen mielest ei oo mitään järkee käyttää monta tuntii johonki puunaamiseen, ku ei ne paikat ojennukses kuiteska kauaa pysy. Ja meille vaan tulee hirvee duuni asetella meen huone takaisin kaaostilaan, ku äiskällä ei oo mitään käsitystä, millanen sen kuuluu olla. Pitäski laittaa lappu meen huoneen oveen, et äiskältä pääsy kielletty.

Ai siivoomaan. Ei vois vähempää kiinnostaa...


Et tämmöttii tällä kertaa. Oikeen rattoisaa Joulun odotusta kaikille ja….

Antero: tso, tso velipoika. Äläpäs viel lopeta, ku mullaki on asiaa. Tyyne, mun unieni valtiatar. Jos sä et saa sitä Asterii kuskaa sua tänne mun luo, ni mä laitan postimerkin peppuuni ja tuun lentopostina viettää sun kaa sellasta pusipusi Jouluu. Täytyy kyl varmaan ensin oottaa, et äiskä kaivaa mun joululahjat esille, et voidaan sit kimpassa niistä nauttii, jos satutaan kerkeemään toisistamme nauttimisen lomassa *iso pusuhalirutistus *.


No niin Antero, lopetas jo höpisemästäs. Ja eks sä nuija tie, ettei äiskä niit lahjoi voi sulle antaa, ku joulupukki tuo ne vasta jouluaattona. Palaillaan taas Jouluna turisemaan tai ainaski mä palaan, jos kerta toi Antero aikoo lähtee Tyynelään ;).

18 comments:

Mimi said...

Kiitos pojat ihastuttavasta peppukortista! Mun piti lukee kuori moneen kertaan, kun kukaan ei oo koskaan ennen lähettäny mulle mitään <3 Miten ihanaa olikaan saada ihan omaa postia!!

Paljon pusuja neiti Mimiltä ja äidiltä.

Ps. Ei meillekään tuu joulupuuta. Äiti sano, et se on ihan turha, ku ei olla ees jouluna kotona. Mut Mopsimummun ja Mopsitädin luona pitäis kai päästä haistelee sellasta ;)

Fonzie ja Andy said...

Heippa Mimi!

Juu, me lähetellään aina Mopseille korttei, ku Mopsit on niin söpöi. Ja kiitos Mimi vaan itelles. Aivan hieno kortti saatiin sustakin. Poseerasit niin kauniisti.

Me ku ollaan Joulu kotona , ni ois noi kaksjalkaset ees meen iloks sen kuusen voinu hankkii. Meil ois ollu tosi nastaa kilpailla, kumpi saa kahmittuu enemmän koristeita ja kumpi tekee "kuusenkaadon", hih...

Isot pusuhalit sinnekin päin.

Terv. ME

Tyy-ne, Anteron oma valtiatar said...

Oi Antero, palavan rakkauteni kohde! Mikä iiiiiihana ajatus, että tulla tupsahtaisit tänne meille postimerkki herkkupepussasi mun kaa joulua viettämään.. *huokaus* Ja mitä väliä niistä lahjoista? Lahjoista parhainhan olis, että saataisiin viettää joulu yhdessä ja nauttia toistemme seurasta hempeillen ja halitellen ja pusutellen.. *punastus* Ja kuulepa kuule (tän kun kerron, niin sää tuut kyllä suttina sieltä mun luo ;)) ) Äiskä on kauhistellu mun joulutorttua. =:o Se sanoo, että kohta mulle tulee varmaan NE, hih.. Mutta se sanoo myös, että moon vielä ihan liian nuori ees miettimään semmosia asioita.. Että meiän täytyy kyllä vielä tyytyä vaan niihin halauksiin ja pusutteluihin ja toistemme tassuista kiinni pitämiseen..

Mää jäänki ootteleen tässä nyt alkuviikon postia.. Sano sille meiän postipojalle, että pudottaa sut siihen postilaatikon viereen, kun et sää sinne laatikkoon mahdu, hih.. :)) Taidan parkkeerata istumaan pirtin pöydälle ikkunan ääreen ja odottelemaan sitä postiautoa.. *puspus*

Tuo sun anoppi käskee kiitellä osanotosta sen hammasepisodin johdosta. ;) Se voi jo paljon paremmin, kävi tänään näyttämässä sitä hampaan paikkaa hammaslääkärille ja hyvin oli reikä alkanu umpeutumaan. Että kyllä siitä vielä ihan ehta äiskä tehään. ;))

Joulunodotuahalipuseja omalle Antero-tontulleni! *halipusirutistus*

Guru, jengin stara said...

Joulunodotusta teille! Me Mirkun kans ollaan vähän töpinöissämme kanssa, varsinkin kun isuli ei mene töihin työmaalle ennen joulua, se tekee kotona jotain läppärillä ja me päästään sen suojaan, jos äippä sattuis innostumaan jostain jouluhommasta. Ei se välttämättä innostu.

Meille hankitaan oikee kuusi, saas nähdä, ymmärtääkö Mirkku sitä, et sen lelupaikalla kasvaa puu. Puusta puheenollen,äippä havaitsi eräänä iltana tyytyväistä lussutusta ruokapöydän lähistöltä ja Mirkku istui pöydän alla mussuttaen jotain ja sen vierestä löytyi parin sentin pituinen ohut puutikku. Äippä ihmetteli, muttei keksiny mitään selitystä, meille on jotain ihmeellisyyksiä sattunut ennenkin. Hiuk myöhemmin se huomasi, että Mirkku ahersi pikku hampaineen ikkunalautaa. Siitä se tikku oli peräisin.

Eilen me oltiin keskenään pari tuntia, enkä vahtinut päikkärieni takia Mirkkua täydellä teholla. Se mokoma jäysti koko kulman ikkunalaudasta! Jessus kun isuli ja äippä oli kauhuissaan, mut minkäs teit! Nyt täytyy pyytää naapurin Kallelta apua, se osaa rakennella, et jos sillä olis jotain teräslistaa paikkaamiseen. Mirkkukin olis voinut vähän ajatella pikku herneellään ja kaluta sen kulman, mikä on seinään päin. Toivottavasti maali ei oo mitään myrkkypitoista, ettei Mirkku tulis kipeeks. Nyt syömään ja ulos, nautinnollista joulunodotusta!

Tyynen oma tonttupoika Antero said...

Tyyne rakas, mä menin ny ihan sekasi. "Joulutorttu", nam *iso punastus* ... Mä en ymmärrä tota äiskää, ku se sano, et mä oon sen vauva, et mä saan noit "joulutorttui" viel odottaa. Voisiks Tyyne sanoo meen iskälle, et hommaa meen äiskälle uuden vauvan, et mäki pääsisin jo miehistyy.

Ja tieks mitä toi hömelö äiskä teki. Se piilotti kaikki meen postimerkit. Siis mieti, miten hävytön teko. Ei kai mun sit auta, ku alkaa nostaa tassuu pystyyn ja liftata sua halailee ja pusuttelee. Ja joo, kyl mä ainaski koitan käyttäytyy siveellisesti, oonhan mä herrasmies (äiskä: Tyyne, mä en kyllä oikeen luottais tohon Anteroon ja ajattelinkin laittaa sen kotiarestiin jouluksi, sorry).

Nyyh, ei Joulu oo mitään ilman sua, mun oma sulottareni. Mut enköhän mä jotain keksi. Anopille onnittelut tervehtymisestä ja sulle, mun oma Tyyne tonttutyttö. Miljoona pusuu ja halii. Kyl tää tästä viel iloks muuttuu....

Mister President said...

No jopas jotain Guru. Mirkus tuntuu olevan ihan rakennusinsinööriainesta. Kato ekaks puretaan tai täs tapaukses nakerretaan ja sit rakennetaan uutta tilalle, hih....

Me tultiin just ulkoo ja siel oli ihan kauheeta. Vettä joka paikassa ja muuteski tosi kurjan näköstä. Onks täs ny mitään järkee, ku pitäis Joulu olla. Mut kaikesta huolimatta, yritetään pitää joulumieltä yllä.

ps. Pitäskö meen tuoda Mirkulle noit meiän ylimääräseks jääneitä jalkalistoi. Niissä sitä kaluttavaa riittäis, HIH...

Anonymous said...

Heippa pojat pitkästä aikaa!

Teillä on kotona samantyyppinen taktiikka joulukoristeiden suhteen kuin meilläkin. Meilläkään ei ole joulukuusta mutta sen sijaan noin metrin korkeudelta ylöspäin seinille, oviin ja lamppuihin on ripusteltu kaikenlaista kimaltavaa jouluhärpäkettä. Tosi ärsyttävää kun niitä ei ylety nakertamaan vaikka kuinka pomppisi varpaillaan!

Teillä taitaa olla lähiaikoina tulossa treffejä tyttöjen kanssa. Meillä nuo häävalmistelut on Jaden osalta vasta sillä asteella, että Mami kävi viime sunnuntaina Messarissa mäykkykehän laidalla yhtä tiettyä sulhaskandidaattia katsastamassa. Oikein hyvältä oli vaikuttanut, mutta nyt vielä odotellaan pitkään ja hartaasti, ainakin vuoteen 2010. Milla taas on vielä lapsi ja sitä paitsi aikanaan sulhasen hänelle valitsee kasvattaja koska Milla on meillä sijoituksessa.

Ootteko muuten vilkaisseet miltä mopsin ja mäyräkoiran sekoitus näyttää osoitteessa http://www.dogbreedinfo.com/daug.htm

Eipä sitten muuta kuin oikein lahjakasta joulua ja maittavia jouluherkkuja! Onnea ensi vuodelle, silloin varmaan taas tavataan näyttelyreissuilla.

Terveisin pitkäkarvaiset mäyräkoirat Jade ja Milla (www.jademilla.net)

Mopo Fontero ja velipoika Antero said...

Heippa Jade ja Milla!

Vähä meit kuulkaas nauratti, ku katottiin noit mäyrismopo kuvii. Aikamoisii coctaileita ovat ;).

Me ollaan kovasti koitettu olla kilttei, ku nähtiin tuol yläkerrassa sellane iso lahjasäkki. Oiskohan se meille?

Häävalmistelut on viel kesken ja Anteron osalta viel jonkin aikaaki, mut mä oon jo sormusta morsmaikulle käyny kattelemas, et eiköhän täs pian aleta ukkomieheks, hih...

Mut oikeen maittavaa Jouluu teille ja Uutta vuotta kaa. Törmäillään sit taas näytelmissä ;).

Mirkku said...

Guru ja minä kiitämme hauskasta kortista!
Meidän äippä on ollut niin keskittynyt meidän kaitsemiseen, että se mokasi korteissa.

Koko meidän lauma toivottaa teille rattoisaa joulua!

Miksi minun lelupaikalleni kasvoi ykskaks valoisa puu?

Fonzie ja Andy said...

Mirkku, hyvää Jouluu sulle ja Gurulle ja Henkilökunnalle kaa. Vai on teille tullu valopuu? Kaikkee se Joulu teettää :). Joks Carla on poksahtanu, Hih...

rosedale said...

Rauhallista Joulua pojat ja hoitohenkilökunta ;)

Fonzie ja Andy said...

Kiitos Rosedale. Kuin myös teillekin. Nähdääks Tapanina?

rosedale said...

Niin meillä kalenterissa lukee ;)

Laittelen vaikka mailii ajasta. Kaikki tytöt sanoo: "jee pojille kylään" mutta Anne sanoo: "sorry, puolet jää kotiin" ;)

Fonzie ja Andy said...

Siis tyttöi tulossa, pitääki sit tälläytyy ihan vimosen päälle. Kukas Sylvin lisäks jää kotimopsiks? Tai jos puolet jää kotiin, ni me voitas ottaa tänne meille ne takapuolet, HIH...

rosedale said...

Aino jää Sylvin kaveriksi, kaikilta tosin ne etupäät vois tulla ;)

Fonzie ja Andy said...

No etupuoletki kelpaa. Pitäähän meillä miehillä olla silmäniloo ;)

Mimi said...

Hyvää joulupäivää poijille ja kotiväelle!

Mä ilahdutin äitiä jo aamulla herättämällä sen kuudelta...Hehee...

No toikos se Joulu niitä lahjuksia? Mä sain kun sainkin muutaman tosi kivan jutun (niistä tulossa juttu mun blogiin, sitku löhöömiseltäni kerkiin).

Fonzie ja Andy said...

Mimi ja Minna, mukavaa joulupäivän viettoo teillekin. Me saatiin lahjuksii tosi paljon ja ruokaaki oli riittävästi. Sitä ruokaa täs ny koitetaan sulatella, et jaksaa taas pian alkaa syöpötellä. Taitaa käydä silleen, et Turun näytelmäs meet laitetaan elefantti luokkaan tällä menolla, hih...

Blogijuttuu ootellaan. Meki koitetaan aktivoida toi äiskä sihteeriköks, et saadaan joulu-uutiset maailmalle ;).