Friday, May 30, 2008

"Telttaretki"

Voiko ihanammin päivän enää alkaa, onko ihanampaa aamua kuin tää…. Jippii, hyvät kanssasisaret ja –veljet. On kuulkaa niin levänny olo, ku toi pikkuveikka nukku eka kerran täl viikkoo silleen, ettei krohissu kertaakaan yön aikana. Ja aamullaki, ku äiskä kävi antaa töihinlähtösilitykset, ni se vaan mulkas sitä ja käänty selälleen jatkaa uniaan. Muina aamuina se on pitäny varsinaisen krohinakonsertin tossa vaihees, mikä tietysti sinällään on ollu äiskälle oikein, ku kerran jättää meet päiväks tänne yksin (äiskä: kiitti vaan Fontero. Luuletko ettei äiskällä ole huono omatunto ilman mitään konserteitakin, kun joutuu teistä olemaan päivän erossa). No oli miten oli, pakkohan mun on turista, mikä tän meen yörauhan sai aikaan.

Iskä ain välillä valittaa, et äiskän kaikki vapaa-aika menee meihin (mikä valituksen aihe toi ny muka on) ja se mikä joskus jää yli, ni sellasella Pulinapalstalla roikkumiseen. Mut ei taida iskä enää valittaa Pulinoista, ku sieltähän tää äiskä neuvot sai tohon Anteron krohinatautiin. Siel Pulinas oli sellanen kiltti Äitiraparperi kertonut oikeen kuvan kans, et heiän mopsukat oli tollases lunssataudis käynee sellases Carmolisteltas ja johan oli lunssat saanee kyytii. Eipä tarvinnu äiskää kummemmin yllyttää, ku heti päivällä ryntäs ostaa noit Carmolistippoi ja iltapäivällä, ku se tuli kotiin, alko kasaa meille leirii pystyyn. Ei muuta ku häkki kasaan, lakanat esille, vesi kiehuu, tipat veteen ja potilaan metsästys höyrytykseen. Se täs vaan oli outoo, et miks mäki sinne telttaan jouduin höyrystyy, ku ei mus mitään vikaa oo, Hmmm… Ja vaiks äiskä kuin väitti, et teltast siin oli kyse, ni mä kyl voisin väittää vastaan, ku höyrysaunalt se enempi tuntu, huh, huh, ku tuli niin hikiki…

Ja hyvin toi höyrystys tepsi. Antero sai viel yhen tipan sitä ainetta ikeneeseenkin ja jopa alko hengitys kulkee. Huono puoli täs ny oli se, jos niit huonoi puolii ny hakemal pitää hakee, et se piristy vähä turhanki paljon ja alko taas riiviökäyttäytyy mua kohtaan. No toi ny on pikku juttu sen rinnalla, et joutus kaikki yöt valvoo ja aina mä yhen Anteron aisoihin laitan, Murr…

Ai laitat vai, sehän nähdään! Mees ny pois ja päästä mut pulisee oma versio täst ihmeparantumisesta (Fontero: no mennään, mennään…). Joo, kiitos Hanna-täti, sä oot mun idoli (äiskä: meen kaikkien idoli), ku tollasen vinkin tajusit äiskälle antaa. Et tiekkä kuin paljon parempi olo mul ny on *aaltoja*. Mut osansa täs kyl oli mun rakkaalla kaukohoitajatar Tyynellä, ku Tyynen parantavat ajatukset, lämpimät halaukset ja halipususuukot, pyöri koko yön mun päässäni, ni en mä ois ees muistanu krohista, jos ny sit krohisuttanu ois. Voi rakas Tyyne, mun oma halipususuukko tyttö, *pusi, pusi*.

Mut ny täytyy mennä ottaa takas kaikki viikolla menetetty isonveljenkuritusaika, et heissansaa vaan…

Fontero: shh, shh… juu heissansaa vaan munki puolest täält sohvan takaa piilost:(



Leiri on kasattu, mutta missä on potilas? Yleisö odottaa...

Mitäs tää ny on?

Apua!!! Kuka sammutti valot?

Huh, ku tuli hiki!

Väsynyt, mutta krohisematon...

14 comments:

Anonymous said...

Älkää ny suuttuko, mutta kyl mua pikkusen nauratti, te ootte niin liikuttavia! Äippä tos sanoi, et ei kannata naureskella, voi osua hoidontarve omalle kohdalle ja millai sillon lyttynokka pannaan...
Hieno homma, et auttoi, ja toi on kuiteskin semmosta luonnollista, ettei mitään kauheita kemikaaleja. (Mä oon kauhul odottanut, koska äippä laittaa mun juomaveteen Molkosania, kun se itte juoa sellasta molkovettä 3dl heti aamutuimaan)
Mä krohisen kyl usein, mut ei mul oo nuhaa, anoreksia meinas uhata tässä aiemmin, mut pari päivää sit aloinki Ahmed Anheeks, joten tervettä poikaa täs ollaan.
Toivottavasti nuha ei uusi, ettei tartte siel telttailla näil helteillä.Uskon, että lämmin on. Pääsikö teidän pehmot vaan yleisöksi? Mä en ois ilman lehmääni kyl menny campingille. Terkui vaa ja voikka paksuste!

Pojat said...

Moikka Guru kamu! Ei me ny sulle suututa ja saa meille nauraa tai ainaski meen äiskälle saa nauraa, vaiks meit kyl välillä nää sen projektit pakkaa itkettää. Mutta kyl sun Äippä on siin oikees, et ei sitä koskaan tie mitä sattuu, et parempi kait olla ihan hissun kissun.

Äiskä on ny niin ihastunu tohon höyrystyshommaan, et laitto iskän, se ku on tänään vapaalla, vakoilee meitä, et kuuluuks krohinoita tai niiskutuksii. Oli kato sanonu, et laittaa meet tänäänki höyrystyy, jos silt näyttää, et krohinoita alkaa kuuluu. Täs me ny sit pidätellään hengitystä, ettei iskä vaan luule meen ominaistuhinaa krohinaks ja kerro äiskälle, et teltta käyttöön. Mehän ollaan pian ku höyrymakkaroita, jos siel teltas pitää alvariinsa hypätä.

Guru, toi anoreksia ei sit sovi yhtään Mopsille, et unohda tollaset jutskat sit ihan kokonaan. Vaiks toi Antero on ollu kipee, ni ruokahaluu se ei kyl oo menettäny ja hyvä näin, ku ruoka se mopsipojan tiellä pitää.

Pehmot joo, niit ei höyrytetty vaiks ne ny eniten sen tarpees ois ollu. Siellä ne vaan pöydällä killitti, et mitä ihmettä meil tapahtuu.

Me ollaan löhöilty tos meen partsilla pitkin päivää aurinkoo ottamas ja ei olla siit moksiskaan. Vettä on kyl menny normalii enempi, mut muuten on ollu oikeen nautinnollista. Iskäki on ollu vähä ihmeissään, ku on patistanu meit varjoon, ni saman tien me pinkastaan takasi aurinkopaikoille. On se niin kiva, ku on kesä.

Terkkui ja sulle ja äipälle ja iskälle kaa. Nauttikaa kesästä, ku ei sitä kauaa kuiteska kestä. Viimeistään sit, ku noitten hömelöitten lomat alkaa, ni alkaa varmaan sadekausiki. Onneks siihen on viel reilu kuukaus aikaa, et ny eiku nauttimaan Gurppa & co.

Anonymous said...

Vähä hauska teltta juttu teil :)

Mitähän siit tulis jos menisin sinne Fonteron kans ja lakana laitettas alas? Alkas varmaan lakana liikkuu ku haamua ja pirunmoista kiroiluu kuuluu *hih*

Pojat said...

Symppy, *punastuu*. Miten sä ny tolleen ;). Mut hei voitashan me kokeilla, eiks vaan, mitä siit seurais? Kokeillaaks ens viikonloppuna, ku meil on se yhteinen reissuki?

Muuten, voisiks mitenkään Symppy pelastaa meitä? Toi äiskä on sevonnu ny sit lopullisesti. Meil on kämppä täynnä kassii ja laatikkoo ja Annelta tulee noit laatikoita viel lisää. Eihän tääl voi enää elää :(

Anonymous said...

Te voitte pojat voitte muuttaa meille, niinku turvakotiin, hih!

ps. saatte ottaa kaikki pehmotki mukaan :)

Anonymous said...

Hmm, mitenkähän on ton turvallisuuden laita. Symppy kuiteski mäiskii mua mennen tullen. Ja ihan mopsien oikeesti Ässät ja I. Saatasko me ottaa KAIKKI pehmot mukaan (sisältää sit iskänki, hih..) ;)?

Anonymous said...

Joo tottakai, meiän vierashuone on just siivottu :)

Pojat said...

Wau, sotketaan se saman näköseks, mitä meil on nyt ;).

Anonymous said...

Heippa pojat ja erityisesti hanimussukkarakasarmas-Anteroni! *puspus*

Kyllä vaan olis ollu Antero-paralla mukavampaa siellä höyryteltassa mun kaa kuin Fonteron kaa.. ;) Mutta kyllä me Antsu-mussukka vielä telttaillaan sunki kaa. ;) *smack*

Kuulin juoruja, että nyt valuu räkä meiän kunnianarvoisalta ressalta. :( Paranemisia resitentille! Onks Antero-muru sitten niin ku varapressa sillä aikaa, kun pressa saikuttaa? Ja mää sitte niin ku mopsivaltakunnan ensimmäinen varanainen? ;) Tai miten ne nuo ihmiset sanookaan.. meneekö se niin, että Rouva Mopsivarapresidentti Antero Honkanen, hih.. ;) Ainaski tuo mamma sanoo, että Koiviston aikaan Tellua oli kutsuttu rouva Mauno Koivistoksi =:o ja ne oli siitä äiskänäiskän kanssa vääntäneet, että onko se oikein vai ei. (No meiän mamma tietää, että on se.)

Mutta joo, Antero-hanipöölle iltasuukkoja ja haleja, ja ressalle niitä paranemisia!

Anonymous said...

Tyyne, mun oma pikku söpöliini, *muiskis*. Siellä teltas meil ois varmasti niin mukavaa, et ei suostuttas tulee sielt poiska muuta ku ruokatauoille, hih… Nyt toi teltta vaan on varattu ressalle, ku räkä se valuu ressaltaki, vaiks niin viime viikolla ilkku mun niiskutuksii. Mut odotellaan vaan vuoroo, ni kyl me se teltta viel saadaan.

Tyyne, sä oot sit viisas. No totta kai musta pitää tulla vararessa, ku iso poika vaan saikuttaa. Eihän se ny tollasella nekulla voi mitään edustaa, hih… Ja Tyyne, sä oot mopsivaltakunnan ja koko maapallom ensimmäinen mopsivaranainen. Voi pojat, miten hyvält toi kuulostaakaan Rouva Mopsivarapresidentti Antero Honkanen… Mut mitä me ny varahommiin tyydyttäs. Mä kats voin Fonteron saikun aikana yrittää vaiks vallankaappausta, ni sit me oltas koko Mopsivaltakunnan upein Residenttipari, ooh… *pusi, pusi*

Mukavaa päivänjatkoo sulle oma kullannuppu ja varo pöpöi. Ne ei oo yhtään kivoi vai mitä Fontero?

Fontero: Kiitos Tyyne toivotuksista ja tää ei oo tosiaan yhtään kivaa. Mun pitäs varmaan säätää laki, et kaikki pöpöt, mitkä uskaltaa kiusata mopseja, tulee kieltää.

Terv. Vararesidetti Tyynen Oma Armas Antero

Anonymous said...

Moi Fontero ja Antero pitkästää aikaa ! Ollaan vielä elossa, vaikka ei ole mitään kuulunutkaan. Tää stadi elämä kun on niin kiireistä, niin kiireistä.

Se piti vaan kertoa, että me näemme sitten lauantaina varmaan ! Anne tuossa komenti meidän äippää, että hilaa peffansa kotoa ja vie pojat tuulettumaan Myrtsiin. Jee.Jee !!

Juu ja pojat ja teidän muut poppoo; varoituksen sana: Tuo meidän äippä odottaa jotain vauvaa sitten (mitä me ei tajuta, eix meissä ole muka tarpeeks, häh ?), joten se on vähä lihava - äläkää säikähtäkö !! Wäh Wäh. Tassuterkuin: Abe & Hugo

Pojat said...

No tervehdys Abe ja Hugo!

Jopa uutisen tempasitte. Vai kasvaa teidän valtakuntanne pikkuprinsessalla tai prinssillä, ONNEA ihan kauhiasti.

Juu, lauantaina nähdään, jos ollaan täysin terveitä. Mulla, siis Fonterolla, on viel vähän nuhaa, mutta Antero on ihan timmissä kunnossa. Te voitteki kertoo meille sitten kaikki kauhukertomukset muutosta, kun meillä ollaan sellaista väsäämässä.

Mut turistaan sit lisää ihan naamakkain.

Terv. Mister President ja alamainen Antero

Anonymous said...

Kuules; muuttaminen on TOSI NASTAA ! Saa vierssä naureskellä kun iskä ja äiskä henkihiverissä rahaa ja roudaa tavaraa **moppenauria**. Siinä vaan kamut vedätte lonkkaa ja pengotte kaikki laatikot, pussukat ja nyssykät minkä kerkiitte - ei kukaan jouda katsoo teidän perään, hiihih.

Yksi varoituken sana toki: pitäkää huolen ettei teidän lempilelut huku.. Minun kultamussukka-unilelu-sylvikirhavi oli kadoksissa toista viikkoa ja se oli KAMALAA. Kun se löyty,en päästänyt sitä silmistäni moneen päivään !!
Wäh ! Anterolle pikaista paranemista ja nähdää la !

Anonymous said...

Kiitos varoituksen sanoista. Mä lähen just palkkaa FBI:n suojelee ja varjelee meen pehmoi ;). Mahtaaks noi hömelöt huolii meit muuten maalaa? Voishan sellaset vaaleet raidat mustassa turkissa olla tosi mageet...