Saturday, May 05, 2007

Mätsäilyä

Hellurei vaan taas. Olin tänään mun Zoogin kamun kaa mätsäilemässä tuol Espoon Niittykummussa. Kyl meil oli hauskaa. Zuku oli varmaan mätsärin nuorin koira, ku oli täyttäny just Vappuna 5 kk. Ja arvatkaa mitä? Zuku ja sen emäntä oli eka kertaa elämässään tollasessa koitoksessa ja Zuku tuli komiasti sinisten neloseks. Siin sitä sitten tuli päihitettyy yks jos toinenki vanhempi pentukokelas.

Mopseja siel oli kaks elikäs Omar ja mä. Me oltas kyl sen Omarin kans haluttu enemmänkin niinku leikkii, mut toi Äiskä ja Mirka tyrannit sano, et leikit seis, ny ollaan töissä. Voi hyvät hyssykät sentään noit naisii. Aina ne on komentamas.

No, Omppu Pomppu se oli veteraanien paras ja mä punasten pienten ykkönen, ni siel me sit nökötettiin yhessä muutaman muun kans BIS kehässä. No loppupeleis mä olin sit SE BIS YKKÖNEN, elikäs se koko mätsärin paras, et arvatkaa vaan, meniks äiskä sekasi (tai sehän on aina sekasi, et ei siit oikeen mitään muutosta huomannu). Ai niin, ja tos kuvas mul ei sit oo mikään BIS-asento, mä kattokas oon jo siinä niinku kotona relaamas.

Ja mitkä palkinnot, WAU! Kerranki oli aateltu mun sekä ulkosii että kulinaarisii tarpeitani. Nappuloita oli jos jonkinmoisii ja kassillinen kaiken maailman luuta, tikkuu, korvaa ja ties mitä. Sit tuli sellanen iso varjo, minkä äiskä sano ottavansa näytelmävarjoks. Ja ihka hieno turkin- ja kynsienhoitosetti pyyheliinan kera ja viel aktivointipalloki. Ja sain mä tietty pari pokaalii ja ruusukettaki. No nyt kyl täytyy turista, et kerranki sai kunnon palkan tehdystä työstä.

Mut kyl se niin on, et toi työ on sen verta raskasta touhuu, et mä lähen vetää ny kunnon tirsat. Andy veikka hei! Sit ku sä oot aikas paljon vanhempi ku nyt, ni voisiks sä hoitaa nää työvuorot, ni mä jäisin kotiin vetää vaan Zetaa, niinku tälläsen vanhemman Mopsin etuoikeudella, ZZZZ, ZZZZ, ZZZZ...
********************************************
Äiskän lisäys: Utelin noita mätsärin tarkempia tietoja ja sain selville, että kaiken kaikkiaan koiria oli mätsissä 95 ja pienet aikuiset, joita oli 38, tuomaroi Päivi Rantanen Kennel Zodellinista. Fonziella oli tuomareiden mielestä ollut harvinaisen upea kävely ja askel. Kiitos mätsärin järjästäjille. Hyvä Tipsut!

Täältä löytyy mätsin kuvia http://www.zodellin.fi/2812/ms_05_07/

17 comments:

Guru ja Oscu said...

Waude, hienon kasan palkintoja keräsit. Onnea Fontero!

Fonzie said...

Kiitos kamut, mut kyl mä tein sit töitäki. Nuoleskelin vähä sitä tuomarii, niin jopas alko pojoi kertyy (äiskä: Fonzie Hyi, tuomarin nuoleskelu on kiellettyä).

Albert said...

PALJON ONNEA GAMULLE - WAUTSI WAU !!!!!

Fonzie said...

Kiitti Gamu! Ei tää BIS juttu kyl iha niinku jokapäiväst herkkuu oo, et pitää ny sit vaan nauttii, ku osalle kolahti...

Söin tos muute just iha ite omalla työlläni ansaittua mahtavaa luuta, et arvaa vaan maistuuks niinku hyvält, NAM, NAM...

(äiskä: Fontero, sähän voisitkin jatkossa tienata noi omat ruokas?)

No niin, nyt toi äiskä on sit menettäny järkensä lopullisesti! Kyl se niinku on Iskän ja Äiskän velvollisuus huolehtii must, niin ja Andystä kans, et kipin kapin vaan sinne ruokakauppaan...

Sirkku said...

Onnea vaan vielä kerran, Fonzie. Terveisiä koko laumalta ja erityisesti pikku Andylta.

Fonzie said...

Kiitos Sirkku ja Andy kaa!

Mä oon saanu iha mielettömästi onnitteluita ton eilisen johdosta, mut kyl mä viel silti oon se iha sama vanha Fonzie, ku ennenki (et ei oo kihahtanu niinku päähän). Vaiks kyl tuol lennkillä, mun nenu pikkasen pystyyn nous, ku noille muille kavereille mun menestyksestä turisin ;).

Terkkuja Andy Boylle ja Miisalle ja kaikille muillekin Höpönassuille

T. Fonzie

Anonymous said...

Hienoa Fonzie!!! Onnea BISsistä!

Anonymous said...

Niin ja toi oli sitten Katja kun kirjoitteli onnea...oli vähän liika nopeat sormet ja viesti ehti eetteriin ennen allekirjoitusta...

Fonzie said...

Kiitti Katja,

Voiks sä sit kattoo vähän ton äiskän perään siel töissä? Ei muute, mut se kuiteski kyllästyttää kaikki, ku vouhottaaa vaan mun mätsärivoitosta. Se ku vaan on niinku mun äiskä ;)

rosedale said...

Onnea, onnea!!! Hienoa Fontero, niin sitä pitää!

Ja anna vaan arvaan siellä on koko Kalajärvi tietosia voitosta?? Ja kyllä ne työkaverit saa vaan kestää voittotuuletukset, kumminkin höpisee omista lapsistaan...

Fonzie said...

Äiskä: Oikeen arvasit! Löytyyköhään enää ketään, joka ei tost eilisestä tiedä. Epäilempä...

Ja kun ne muut puhuu vauvojen kakoist, ni mä tietysti puhun Fonteron jätöksistä, et silleen. Sit ku tulee viel Andy, ni heittää mut varmaan pellolle!

Anonymous said...

Paljon onnea mätsäri menestyksestä !!!!! Meidän pitääs kesäkuus lähtee näyttelemään Tuuriin ja äiti jo nyt hermoilee. Ei kuulemma kerkee treenaamaan kävelyä ku äipällä alkaa joku uus työ touhu jota se tekee öisin ja on kuulemma sit niin väsyksis . oon yrittäny sille turista että turhaan hötkyilee, kyllähän minä nyt yhdestä kävelystä mallikkaasti selviän :D :D

T:Nemo

Fonzie said...

Kiitos vaan onnitteluista. No tottakai selviät yhestä tassuttelusta, mut tollasii noi äiskät vaan on. Meilläki on tääl yks hermoheikko, ku pitäs mennä lauantaina Haminaan ja sunnuntaina Saloon näyttelee. Saa kattoo, saaks toi äiskä kerättyy ittensä kasaan. Ja sit se on taas huomenna raahaamas mua johonki mätsäriin, jos ei sada. Huh, Huh turisen mä. Tää alkaa käydä iha työstä...

rosedale said...

Hätä ei ole tämän näköinen, jos äiskää jänskättää liikaa, niin hyvä mahollisuus päästää iskä harjottelemaan tulevaisuuden varalle ;)

Fonzie said...

Iskä kommentoi: Hei Rosedale. Älä unta nää ;)

s-mummu said...

Voi hyvät hyssyrät. Johan oli työpäivä. Onnea kovasti.

Mummukin menee aivan sekaisin (äläkä sano, että ainahan sä oot)

Fonzie said...

Heippa vaan Mummu!

Kiitti vaan onnitteluista. Mä oon ny vähä niinku Kalajärven julkkis, ku toi Äiskä on vissiin jokaselle vastaantulijalle höpöttäny mun mätsärimenestyksestäni.

Ja juu, en turise mistään sekavuuksista, ku mulle riittää toi yks aina sekasi oleva Äiskä. Mut kyl me sit Andy veikan kaa seki järjestykseen laitetaan, usko vaan.