Saturday, March 24, 2007

Mansen Murinat

Morjenttes kaikki Nysset ja Sisset (tää on ny sitä Mansen murret nääs). Tais taas toi otsikko mennä vähä niinku pieleen, ku en mä ny mitään murise, vaan iha niinku turisen. Tultiin tos vähä aikaa sit ton Roudari Roopen ja Hengari Hertan kans sielt Mansesta. Ai ketäs ne sit niinku on? No, iskä on Roope, ku se on mun hovikuljettaja ja sellane kamankantaja (enkä sit tarkota mitään hyi, hyi huumeit, vaan iha noit mun näytelmäjutskii) ja äiskä tietty on toi Hertta, ku se hengailee mun kaa nois näytelmäkehis (äiskä: iskä sai kyl toisenki nimikkeen. Se on myös kennelpoika eli Kepo, ei siis Kepu, mikä sekin kyllä sopis ihan nappiin).

Mut ite niist näytelmistä. Ei tullu mainetta eikä kunniaa, ku sen tuomarin mielest taisin olla vähän niinku liian pientä kaliperii. Ei muuta ku kehittymään ny vaan, ni kyl mä sit viel näytän (no, näytin mä jo ny ainaski kieltäni, hä hää, siitäs sai). Piti se tuomari mua kuiteski erinomaisena, et loppu hyvin, kaikki hyvin. Ja tost koosta vielä. Ois kattonu tota iskää ja äiskää, ni ois voinu muuttuu käsitys siitä, et koolla, siis isolla sellasella, ois muka väliä.

Mut kyl meil oli iha nasta reissu, ku sai moikata muita mopsukoita ja niitten palvelijoita kans. Oli siel paikal ainaski Xena, Omar ja Remu ja muutama muukin, ku meit oli sinne noin kuuskyt saapunu. Sohvin ja Sylvi kultsin Anne oli tietty paikal ja niin myös Nemon, Oscun ja Gurun hovipalvelijat. Ne oli vaan olleet niin huonomuistisii, et oli "unohtanee" noi mopsukat kotiin, joten terkkuja vaan kaikil unohdetuille (ja Sissille ja Ninjalle kaa). Mikähä noit naisimmeisii oikeen vaivaa? Tosin, ei oo kyllä mun äiskän voittanutta nois unohtamishommis, joten don´t worry, be happy.

Ja Annelle sikamaisen pusumaiset korvakiitokset. Anne se toi mulle säkin Nöf, Nöf -korvii niinku avustukseks ja niitte kans mä ny sit selviinki pahempien aikojen yli, eikä tarvi taas kerjätä tolt iskält ja äiskält sellast toimeentulotukea (yks Nöffe on suus muute tälläki hetkel). Ja toi se Anne muutaki. Mopsipatsaskokoelma kasvo taas yhel ja kameraki sai uuden kotelon. Sitä vaan mä en oikeen ymmär, et Anne ulkoilutti sen mopsipatsaan Vantaalta Tampereelle ja äiskä sit Tampereelta Espooseen, ku lyhyemmälläki lenkillä ois selvinny. No, kai noil naisimmeisillä on iha oma naisenlogiikka tälläsis hommis.

En sit nähny Mervii enkä ees Masaa siel Tampereen kaupunkielämäs. Missä lie huitelivat. Mut Sammy G:n mä näin. Sammy on ton iskän ja äiskän kummituspoika ja se opiskelee siel Tampereella insinjööriks, nääs. Tai opiskelee ja opiskelee. Taitaa noi teekkaririennot olla kyl etusijal (äiskä: höpö, höpö Fontero. Vaiks siin tien toisel puolella onki pubi, ni ei se sitä tarkota, et ei siin sivussa sitten vois opiskellakin ;)).

Mustii makkaroitakaan en sielt Mansest saanu, ku äiskä on sitä mieltä, et ne ei tee hyvää mun linjoille. Mut ei hätiä mitiä. Mä oon tähä asti itepäisesti kieltäytyny kaikest sellasest mikä viittaa vesielementtiin ja kalathan on kuulunu tähän kastiin iha itestään selvästi (no juomiseen se vesi kyl tietty kelpaa). Nyt äiskä oli kuiteski saanu oikeen Ahaa elämyksen ja ostanu mulle eläinkaupasta sellasii kuivattui muikkui (jippii, kaikkee toivoo ei tarvi viel menettää, ku näyttää äiskälläki ees joskus sytyttävän). Jestas ku ne muikut on hyvii (äiskä: ja haisee aivan karseelta).

Mut ny mä tarviin ruokaa!!!! (en mäkään ny ihan pelkil muikuilla elä). Äiskä, pötyä pöytään ja sassiin. Mä oon tän päivän urakkani tehny ja ruokani niinku ansainnu, et hopi, hopi, äkkii ny vauhtia niihi kinttuihin...

11 comments:

Anonymous said...

Mä oon meidän äipällä NIIIIIN Kade ku se sai tavata sut livenä !!!! Mut toivottavasti mekin tapaillaan sit joku kerta :D Äippä tuli just äsken kotiin ja sillä oli kuulemma ollu valtavan kivaa, koko ajan se niistä näytelmistä jotain höpöttää. En vaan ymmärrä kuinka on voinu olla noin mukavaa kun mä en oo ollu mukana ?!?! Äiti sano että sä oot kyl tosi komee ja fiksun olonen kaveri. Olit kuulemma hirveesti pusutellukki meidän äippää, mut en oo mustis sulle ku oot niin hyvä tyyppi :D :D :D Ite tääl nyt odottelen että pääsisin kans näyttlemään mut, pääsen kuulemma sit vasta Vaasaan mukaan. Mut onnea sulle kamuseni ERI:stä, tottakai sä sen sait ku oot niin erinomainen mopsi poika =)
T: Nemo

Anonymous said...

Heissan Fonzie! Kiitti terkuista, perille tulivat ja äiskäkin tuli perille, tosin olit pussannu sen aika oudon hajuiseksi =) äiti kerto et Xena ei oikeen ollut innokkaalla pällä kehäs eikä sen ulkopuolella joten sori jos sait mun kaiffarista huonon kuvan..mä en vaan voi sille mitään, et se on niin tylsistyny, kun ei saa mua enää seurakseen näytelmiin =)Mä oon tietenki paljon fiksumpi ja eläväisempi ku Xena..niin ja näkisit Sissin se on sit aivan yliviriili..välillä niin rasittavan viriili..Mun piti sitä eilen illalla vähän komentaa, kun se oli taas niin vauhti päällä. No se on myös jästipää, joten tappeluksihan se sitten meni ja äiti joutu taas erottamaan meidät toisistaan ja vei meidän luutkin pois..noh ei voi mitään, täytyy yrittää pärjäillä täs huushollis. Äiti oli viel aamullakin meille vähän vihainen siitä tappelusta, mut onneks se nyt kuitenki tuli kotiin possujalkojen kanssa, joten kyl tää elämä tästä.. =) T: Ninja

Fonzie said...

Oh hoijaa, ku tuli toi UniMasa käymään kyläs. Mä niinku just heräsin. Alkaa tää matkustelu näytelmineen, ottaa iha niinku voimille.

Ja ei sit muuta ku ite asiaan. Nemo, mä oon iha satavarma, et kyl me viel tavataan. Vaiks toi äiskä melkein kuolee nois näytelmis, ni ei se niist millään eroon kuiteska pääse. Ja mul on sit sellaset tutinat, et sä tuut näyttelee vähintääki ku se Pauno Talo, eiku Tauno Palo ;).

Ninjaa!! Toi mun iskäni on kertonu, et kaikki ne parhaat naiset ain leikkii sellast vaikeest tavoteltavaa, et en mä tost Xenast viel oo iha niinku luopunu (Sylmii, en mä kyl suaka tuu hylkää, mulla ku on niin iso sydän). Kunnon pehmittelyt ja pari NöfNöf -korvaa peliin, ni kyl se siit sit alkaa sujuu, eiks vaa?

Ja tost pussailust. Mä en sit voi sille mitään, et mul on sellane pusumania. Ja se nyt vaan pahenee, ku oon alkanu noit muikkui syömään. Oon varmaan pian varsinainen pusukala, eiku pusumopsiautomaattikone...

jennan mopsit said...

Moro Fonzie!
Oli kiva treffata :)! Toi Jenna on vähän sellanen et se käy vaan esittämäs sellast kippurahäntää jol on kuono ja pystyt korvat. Aika hölmö kyllä, sanoitko sä ees sille että meidät ois kuulunu ottaa mukaa? Meille se vaan sanoo että OScu pääsee seuravaksi vasta kun veteraani-ikä on saavutettu ja Guru vasta kun kulkusten suuntaus on asettunut

T. Oscu ja Gurppa

rosedale said...

Hienoa Fontero!!! Tulihan se eri sieltä, vaikka te että käytä sellasia housuja, kun Iina (takapuolessa lukee "anna eri" HEH)

Ja ollosten hyvä vaan avustuksista, maiskuttelehan niitä säästäen, kestää pidemmälle :)

Niin aattele tällästä naistenlogiikka, jos oisitte hakeneet sen suoraan vantaalta, niin hyvällä tuurilla olisit voinut nähdä myös Symperöisen...

Fonzie said...

Moro vaan Oscu ja Gurppa.

Oli tosi kiva treffata toi teen Jenna niinku livenä (ja ois tietty ollu kiva nähä teet kans). Sorry vaan kaverit, ku en huomannu sitä komentaa, et teenki saparoitten pitää mukaan päästä. Mut ens kerral sitte ;). Kattokaa vaan sitä Jennaa syvälle silmiin, ni kyl se siit sit heltyy. Et tapaamisiin...

Fonzie said...

Sohvero, hih, hih. Mist sellasii "Eri housui" saa? Mulle ja äiskälle heti muutama pari.

No, sitä mä täs manasin, et jos toi äiskä ois tullu hakee sen patsaan sielt Vantaalt, ni oltas voitu Sylmin kaa ottaa vaiks pikku "sylipainit". Mut ei se tieteskä mua taaska aatellu. Mut kyl me Sylmi viel tavataan, usko pois.

Ja Sohvero, sano tol äiskäl, et se on kauhee tyranni. Piilotti nimittäin ne loput nöffelit ja sano vaan tylysti, et ei makeet mahan täydeltä. Epistä, ku ei ne korvat ees oo makeita eikä mun maha oo läheskä täynnä, et korvat esiin heti, mulle, tänne, nyt...

jennan mopsit said...

Moro Fonzie!
Mitä etkö sä muistanutkaan murista siellä pöydällä? MEhän voitais vaihtaa noit äippiä näyttelys, mun toi Jenna vois viedä sut ja Päivi mut, Mä oon niin hirmu helppo kehässä ku murisen vaan kaikelle ;D! Samalla saisit opetusta miten kehäs kuuluu tosimiesten käyttäytyä. Tosin toi Jenna kovin uhkaa et mult lähtee kulkuset, mut tuskin se oikeasti uhkaustaan toteuttaa :/!

T. Kamusi Aatu Potkuri

Fonzie said...

Morjesta vaan Aatu Potkuri.

Joo, sattu pikku moka ton murisemisen suhteen, ku ihan unohdin. No oli mul siihe tietty hyvä syyki ja se oli toi äiskä. Ei siin ois paljoo murisemaan ehtiny, ku sai koko ajan vahtii, ettei se vaan tipauta mua siel pöydältä, ku sen kädet tärisi niin vietävästi. Mä kyl oonki vähä jo suunnitellu uutta Hengari Herttaa sin kehään, ku toi äiskä on noin kauheen ylikiree.

Ja älä sit vaan anna sen Jennan koskee sun ”kruununjalokiviin”. Joutusit sit niinku iha falsetis murisee ja se ei oikeen tosimiehille sovi. Et niinku: kilisee, kilisee kulkuset roikkuen, riippuen…

Terkuin Kamusi Basso Fonzie

Anonymous said...

Ompahan serkuksista saatu oikein edustava potretti, pakko myöntää... Ja älä ny ota niistä nyyttijutuista nokkiis, ei kukaan sillä mitn pahaa tarkottanu :D Hauskoja jatkoja ja jos satut täälläpäin toistenkin poikkeemaan niin tarjoon kyllä trinksut...

Kevätterveisin,
Sammy

Fonzie said...

Nyytit, nyytit, missä on mun nyytit? Ai, tossahan ne onki. Kyl mä tuun poikkee, heti ku saan vaan noi vanhukset liikkeelle. Et trinksut kylmenee vaan, Sammy Boy.