Monday, June 14, 2010

Viiksi-Vallun viikonloppu

Wuh, Wuh ja Huh, Huh. Täällä tää Viiksi-Vallu tai nykyisin paremminkin Vara-Vallu yrittää selvitä viikonlopun rasituksista. Kyllä mun ois pitäny uskoa noita vanhoja poikia, kun ne irvaili, miten rankkaa tää mopsin työelämä voi olla. Täytyy sanoo, et tyhmyydestä sakotetaan, kun en tajunnut liittyy noitten meen sairauslomalaisten joukkoon, huh…

No heti lauantaiaamuna mä jouduin heräämään jo ennen kuutta, kun meen muu miesväki oli vielä mitä sikeimmässä unessa. Bati veli tuli hakee mua ja äiskää ja sitten huristeltiin jonnekin Auraan. Ilma oli karsee, kun sato vettä ja tuuli ja jouduttiin viettää koko pitkä päivä tollasissa ääriolosuhteissa. Lisäksi, mun suurin aika kului jossain inhottavassa häkissä ja vaikka yritin välillä äänekkäästi vastustaa moista häkitystä, niin ei mun sanaa paljon kuunneltu, MURRR!!!! Jos mun pitää jotain töitä tehdä, niin ehdottomasti sitten työsopimukseen pykälä, jossa kielletään tollanen tuntikausia kestävä häkitys. Jos mä oisin häkkieläimeks halunnut, niin yhtä hyvin mut ois voinut viedä johonkin eläintarhaan tai sirkukseen! Että tuliks tää asia nyt sit selväks, äiskä?

No siit työnteosta sen verran, että ihan kohtuullinen aloitus mulla oli, vaikka siitä tuomarista en sitten tykännyt yhtään. Ai miks en? No siks, että sille piti näyttää koko purukalusto ja mun mielestä se on jo sellasta yksilönvapuden rikkomista, joten pistin kampoihin sen kun ehdin. Jos ette tiiä, mitä toi yksilönvapaus tarkottaa, ni mä voin teille sen kertoo, kun kävin oikeen Wikipediasta lunttaamassa. Yksilönvapaus on poliittinen käsite, joka viittaa siihen mitä ihmiset saavat tehdä, ja mitä ihmisille saa tehdä. Ja tää sit pätee yhtä lailla mopseihin, ettäs tiiätte. (Fontero ja Antero: No jopas Vallu susta on tullu ärhäkkä, kun pääsit oikeisiin töihin).

Äiskältä muuten taisi muutama hikipisara tossa pöytävaiheessa vaiheessa tippua, mut onneks kukaan ei niitä huomannut sadepisaroitten joukosta. Seuraavat tuskanhetket äiskä koki, kun oltiin paras uros kehässä. Mä siis sijoitun erinomaisella laatuarvosanalla junnuluokan kakkoseksi ja jouduin sit paras uros kehää kiertää tokana ja se ei mua miellyttänyt olleskaan. Mä kun haluun aina johtaa porukkaa, niin pistin nelivedon päälle, jotta oisin päässyt kiilaamaan Batin ohi ja liikkeet olikin sit mitä sattui. Lopulta mä olin sen paras uros kehän kolmonen ja mulle lätkästiin joku vaaleensininen läpyskä ja rusetti tassuun. Äiskä sano, et ne on sellasii säälisertei, et ei niitten takii kauheesti tarvi riemuita, mut olipahan kuiteski jotain kotiin viemistä, ettei kotiin tullessa vanhat pojat kauheesti päässeet mollaamaan.

Pitkän päivän päätteeksi käytiin viel sellasessa isossa kehässä Batin, Martan ja Siirin kanssa ja se me klaarattiin hyvin, kun oltiin koko näyttelyn paras kasvattajaluokka.

Tuomari meillä oli Kroatialainen Dubravka Reicher ja tälläsii se musta runoili:

9 months. Wellshaped head, good position of ears and eyes. Good neck, very good topline. Strong bone, corr. angulations, a lot of substance, would prefer stronger hocks in front legs. Corr. undershot bite.


Kuvia mulla ei oo kuin pari Jennalta kaapattua kuvaa, kun mun hovikuvaaja laiskotteli kotona.

JUN ERI JUK2 PU3 VASERT

Kennel Oscularia's BIS1 Kasvattaja

Sunnuntaina oli sit päivä uus ja hyvin levätyn yön jälkeen, alettiin aamulla mietti, et mennäänkö Vantaan näyttelyyn vai ei. Äiskä lupas mulle, et jos kovasti tulee vettä, niin meen ei tarvi sinne sateeseen lähtee, mut valitettavasti se sää alkoi selkenee ja koska meen kehä oli vasta puolenpäivän jälkeen, niin töihin oli mentävä. Auts, tulikin mieleen, et mä en oo vielä saanut mitään pyhäpäiväkorvauksia. Äiskä, meillä on viel tänään pikku työsopimusneuvottelut tiedossa, ettäs tiiät.

Tää Vantaan keikka oli paljon mukavampi sen takii, et mun ei tarvinnu olla häkissä kuin matkat ja pääsin sit tutustuu uusiin kavereihin siel kehän laidalla. Mun pitää oikeen erikseen mainita Obama, josta olin kyl aiemmin kuullut, mutta en tavannut. Obaman kanssa tehtiin kovasti tuttavuutta ja hyviä kavereita oltiin. Tosin siinä vaiheessa, kun tajuttiin, et ollaan niinku kilpaveljiä kehässä, niin yritettiin selvittää sijoitukset jo siellä kehän ulkopuolella. Taidettiin saada pikkasen jäähypisteitä sen johdosta, hih…

Kehässä mä olin ihan oma itteni, et eiku neliveto päälle, kun joku menee edellä ja pöydällä pikkasen akrobatiaa, kun suuvärkkiin yritetään sormia tunkee. Tällä kertaa mä kuitenkin voitin junnuluokan erinomaisesti ja pääsin paras uros kehän kakkoseksi ja arvatkaa mitä? Sain taas sen vaaleensinisen hörhelön, jota kuulemma virallisesti varasertiksi kutsutaan. Siitä mä sainkin idean ja muutin nimeni Viiksi-Vallusta Vara-Valluksi. Äiskä kyl sano, et pitäs olla tyytyväinen, et seuraavaksi edessä on jo ihan kansainväliset työmarkkinat, et siellä saa olla tyytyväinen, jos saa edes vaaleenpunasen nauhan. No olinhan mä tyytyväinen, siis siihen, et meiltä ei mennyt kuin pari tuntia reissuun, ni jäi sit aikaa oikeille asioillekin. Noi oikeet asiat oli sit vanhojen poikien mielestä sitä, että molempina päivinä mä sain niiltä ihan hillittömästi rakkaudenosoituksii, mut se on jo sitten oma lukunsa, enkä mä voi kuulemma kertoo sitä täällä, kun ne jutut on sellasii K 18 juttuja.

Mut Vantaan arvostelun mä voin kertoo ja se olis tässä. Eli tätä mieltä Harto Stockmari musta oli:

Erittäin urosmainen kokonaisuus, jolla oikeat mittasuhteet. Oikeamuotoinen pää, hyvä ilme, hyvin kehittynyt runko. Rodunomaisesti kulmautunut. Hyvä häntä. Miellyttävä käytös. Liikkuu rodunomaisesti.

Ensi viikonloppuna mennäänkin kattomaan vanhoja poikia viiksekkäitä tonna Kotkaan ja jos ei muuta menestystä siltä reissulta tuu, ni ainaskin mä ne Kotkan pojat voitan viiksen mitalla mennen tullen, hih…

Ja lopuksi muutama Iskän, siis mun hovikuvaajan, ottama otos Vantaan kiemuroista.

Ja sit pari Bonuskuvaa mun uudesta repusta, minkä äiskä bongas sieltä Aurasta :D. Voihan tossa kannella vaiks noita vaaleensinisii hörhelöitä.

Kaikkeen sitä nuori mies joutuukin


Nyyh, säälisertejä :(

10 comments:

Guru, jengin stara said...

Onnea sulle, Vara-Viiksi-Vallu, kaikista läpysköistä ja kehuvista arvosteluista! Kyllä sun kannatti kitua ja kostua häkissä ja sateessa ja tuulen tuiverruksessa. Melkein löisin vetoa, että sait muutakin, kuin mainetta ja kunniaa eli hyvyyksiä ja haleja ja isot pojat tuumi, että on meillä vaan aika velikulta. Oonko väärässä?

Mirkku ja minä vietetään taas hiljaiseloa, pari palaa kurkkua ja kuiva kanaraksu silloin tällöin ja unta välillä ja jalkapalloo. Äippä ja mä katsotaan asiaa ja viihdettä, Mirkku ja isuli on enempi urheilullisia ja tsiigaa fudista.

Kesää teille kaikille, toivottavasti tautisten tassut on paranemaan päin!

Jenna said...

Onnee sulle noista hienoista vaalensinisist ruusukkeista! Sä oot Vallu niin paras <3! Kasvattajatäti on susta TODELLA YLPEE!!!!

Terkkuja muuten sukulaisilt et noi häkkiolosuhteet kuuluu noihin työehtosopimuksii et niist ei voi valittaa :P

Vara-Vallu said...

Moikka Guru Eno ja kiitti onnitteluista. En kyllä tie kannattiko toi kituuttaminen, ku ei se palkka kovasta koitoksesta järin hyvä ollut. Isot pojat varsinkin piti mua KULTANAAN ja se ei ollut kauheen kivaa.

Vauhdista päätellen ton Fonteron ja Anteron tassuissa ei oo enää mitään vikaa ja isälläkin on jo vissiin 80 % ihosta vaihtunut, et kai ne sit paranemaan päin on. Mulla on ollu täällä kotonakin kauheesti hommia, kun oon koittanu keksii noille toipilaille ajanvietettä. Aattelin, et ne pääsee veltostuu, jos en pidä niitä virkeenä, joten musta on tullut sellanen univahti. Mä siis valvon, ettei kukaan saa nukkua päiväsaikaan ja siitä iskä ja vanhat pojat tykkää, hih…

Lämpöstä kesää sinnekin päin ja siskoplikalle terkkuja!

Vara-Vallu said...

Moikka Jenna!

Valistas niitä mun sukulaisii ja kerro, et mä oonkin kaikkivoipa ja voin valittaa millon mistäkin. Mä oon just perustamassa omaa liittoa kaikille Vara-Valluille ja meen eka tehtävä on ryhtyä istumalakkoon parempien työolosuhteiden puolesta, niih! Ja sitä paitsi, mä oon viel koeajalla, ni jos mä heittäydyn ihan mahottomaks, ni äiskä varmaan purkaa mun työsopimuksen, HIH!

Kiitti kuiteskin onnitteluista. Kyl mä voi lahjottaa sulle noi vaaleensiniset "hörhelöt", kun ei siel teillä kuiteska ton värisii löydy :D.

Jenna said...

Kyl meilt löytyy yks ton värinen joka on sun pässimummin :)

Sitäpaitsi, sä oot Vallu todella fiksu, ens vuona ei noit vara-valluja voikkaan enää tulla =)

Vara-Vallu said...

No siinäs Jenna näät. Mä oon ainutlaatuinen :D

Jenna said...

Mä oon vallu tienny sun syntymäst lähtien et oot ainutlaatuinen <3! Varsinkin kun lähdit liikkeelle niin sulla oli ihan omat harrastukset :)

Vara-Vallu said...

Jenna, niin mulla on omat harrastukset vieläkin. Eilenkin aloitin kapinan häkkejä vastaan osoittamalla syvää halveksuntaa työhuoneessa olevaa häkkiä kohtaan (äiskä: kovin märkää se sun halveksunta tuntui olevan :( )

Oskari the pressa said...

Moi Vallu !!!

Onnittelen näin myöhässä hienosti menneestä viikonlopusta, koska ollaan oltu hieman juhlahumussa ton viimeisen esiintymisen vuoksi :)

Meillä tuntuu noita juhlia olevan vähän jokaisena päivänä ja vielä kuulemma yhdet olisi sunnuntaina.
Kuulin hieman häkellyttäviä uutisa, kun tuo henkilökunta supatteli keskenään ..... meidät aiotaan kuulemma teljetä ulos juhlien ajaksi, ihan karmeeta. Tuo nuorisovastaava Hilppa kuulemma saa jäädä sisälle viihdyttämään vieraita ja syömään herkkuja .... törkeetä !!!!

Täytyy alkaa laatimaan ilmeisesti meidänkin henkilökunnalle toimitsijakieltoa, kun noin kaltoin kohtelevat .... tosin odottelen vielä, että jospa voitelisivat meitä esim. kermakakulla sitten jälkeenpäin rangaistuksen pelossa :)))

Paljon onnea vielä saavutuksista ja menestystä tulevaisuuteen.

ps. nähdään Kotkassa !!!

Vara-Vallu said...

Moikka Pressa!

Sorry etten kauhiasti ehtinyt sua Kotkassa moikkaamaan, mut kyn piti keskittyä niin moneen asiaan yhtä aikaa. Mä katos olin kovasti niitä tyttömopsei jallittamassa, niin unohtu vaan toi muu sosiaalinen kanssakäyminen.

Onnee muuten menestyksellisestä suorituksesta Kotkassakin. Sulla menee nyt tosi lujaa.

Mä pidän tassui pystyssä, et toi ulos telkeeminen olis vaan sellasta uhkailua. Kyllähän Pressan pitää päästä paikkaan kuin paikkaan ja tollanen "ulkopuolinen avustaminenkin" taitaa olla ihan laissa kielletty :).

Mut jos nyt pahin tapahtuu ja joudutte ulkoruokintaan, niin vaatikaa vähintään tupla-annos hyvyyksiä, kun sen te ootte ansainneet, niih...