Monday, March 08, 2010

Ei kuukautisii vaan puolivuotisii :D


Vallu 6 kk 3 pvOsaan mä ottaa rennostikkin.Oon puolivuotinen, oon puolivuotinen, takana on luja putki tokoharkkojen…. Hih, siis täällä oon minä, Vallu puolivuotta, tällä kertaa höpisemässä. Oon tainnut muuten kuunnella liikaa isojen poikien lauluja, kun noin alko laulattaa.

Joo, mä siis täytin viime tiistaina puoli vuotta, et tällä kertaa päästiin juhlimaan puolvuotisia eikä kuukautisia. Tai ei kai oikeen voi juhlista puhuu, ku äiskä kehtas mun merkkipäivänä lähtee Kuopioon, ni ei sit enää illalla myöhään jaksanu ees kakkuu mulle väsätä, mut onneks sentään yhden lelun muisti tuoda (iskä: ja niitähän meillä ei ennestään yhtään ollutkaan). Mut oli miten oli, ni onnee mulle ja mun sisaruksille viel tätäkin kautta tälleen jälkikäteen. Niin ja onnee kans kaikille narttuille, ku eiks tänään oo ihan narttujenpäivä :D.

Mä muuten oon jo tosi isooo poika. Äiskä punnitti mut keskiviikkona ja arvatkaas mitä? Mä en oo ku 200 grammaa kevyempi ku Antero eli painan 8,7 kg. Äiskä sanooki mua muskelimasaksi, mut en mä lihava oo, uskokaa pois.

Äiskä sai vissiin tarpeekseen tällä viikkoo tästä lumesta ja kylmyydestä ja alkoi tehdä jotain kesälomasuunnitelmii. Mä en viel tiiäkkä, mikä se kesä oikeen on, kun oon tällänen syysunelma. Mulla toi viime kesä kului asustellessa Grace äidin masuasukkina ja sen jälkeen Jennan plussapallona, et ei oo niinku hajuakaan, mitä kesällä oikeen tehdään. No äiskä onneks valisti, et kesällä ollaan lomalla ja mökkeillään (mitähän sekin on). Sit se näytti sellasta mökin kuvaa ja sano, et se mökki on jossain toosiiii kaukana Seinäjoella ja siel meil olis kivaa. Me voitas siel mökillä grillata makkaraa (Iskä, Fontero ja Antero: Nami, Nami), uida (Fontero ja Antero: KÄÄK!), käydä näyttelemässä (tosta mä oon joskus kuullu, onkohan se syötävää) ja toivottavasti tavata Fonteron jälkikasvuu (kiva, jos mäkin saisin ikäistäni seuraa, enkä joutus koko kesää kattelee noit vanhoi käpyjä). No antaas kattoo, mitä mieltä mä oon tosta mökkeilystä. Äiskä, joko se kesä pian on (äiskä: no ei ole pian, mutta kyllä se sieltä tulee, usko pois Valluseni)?
Mökki Seinäjoen Kalajärvellä (on siinä äiskällä mielikuvitusta, kun koti on Espoon Kalajärvellä).


Mut on meillä muitakin suunnitelmii. Äiskä on kattokaas viemässä meitä ensi kuussa sellaseen Koirakylpylään Hyvinkäälle, missä me sit päästäs uimaan. Oisitte nähneet vanhojen poikien ilmeet, ku ne kuuli tosta suunnitelmasta. Ne on sellasii hienotassui, ettei vapaaehtoisesti ees tassujaan kastele puhumattakaan turkista. Saattaa olla, et ottavat ritolat ennen kuin ees altaaseen päästään. Mä kyl luulen, et mä tykkään siit uimisesta, ku onhan mulla kokemusta jo sellasesta vesikuppi kellunnasta, ni ei kai se joku allas isoo vesikuppii kummosempi oo (äiskä: Vallu hei. Pitäsköhän mun varmuuden vuoksi näyttää sulle kuva siitä ”isosta vesikupista”). Pöh, mitä mä kuvista. Mä oon toiminnan mies (tai ainakin melkein), et suoraan vaan asiaan.

Höpistääs sit tosta menneestä viikonlopusta. Mä aloin laajentaa mun reviirii ton Anteron kaa, ku kakattiin eiku kekattiin, et noi hanget kantaa meet, muttei noit kaksjalkasii. Ja se oli sit niinku menoks suoraan naapurin pihamaalle. No käväs se Fonteronkin meen mukana, mut sit siit tuli sellanen ”mammanpoika”, et se alko avustaa äiskää, ku äiskä naama punasena huusi meitä kotipihalle. Fontero taitaa kerätä jotain irtopisteitä, ku se alkoi kotiovelta haukkuu mulle ja Anterolle, et naapuriin ei saa mennä ja ku se ei tehonnu, ni meni ja haukku iskän paikalle. Ja iskä ku käytti salasanaa ”kuka tuli”, ni sillon meit vietiin, niin ettei tassut maata koskettanu, ku rynnättiin takasi kotiin. Jätettiin me kuiteski pikku muisto sinne naapurin puolelle, ettei Heidin ja Tompan tarvi olla kateellisii meen oman pihan taideteoksille.

Kun nyt oon kerrankin saanu tän blogin ihan omakseni, niin höpistään sit vielä, miten sanoin kuvaamattoman suivaantunut mä oon äiskälle. Täs ois kyl mopsipressa Oskarille tekemistä, antaa tolle äiskälle jotain sanktioita sen huonosta käytöksestä.

Mulla kun on kotona sellanen Honkasen äiskän Kanto- ja kuljetuspalvelu, mikä koskee liikkumista meen portaissa, niin eilen se sopimus sit petti pahemman kerran. Äiskä jäi istuskelee portaiden puoliväliin eikä korvaansa lotkauttanu, vaikka mä ulvoin, haukuin ja ulisin, et mä haluun sinne kans. Äiskä vaan naureskeli, et tuu Vallu ihan ite, kun oothan sä mies, etkä mikään marjanpoimija. Se oli pieni ikuisuus, ku tota kidutusta kesti ja sit multa meni hermo. Väen väkisin mä vääntäydyin sinne äiskän luo ja vedin sitä hiuksista, kun se kerran kiusas mua. Eiks oo kamalaa kohteluu, kun enhän mä nyt sais moisella itteeni rasittaa, pieni ja hentoinen mopsipoika kun oon.

Mut eiköhän täs tullu tärkeimmät höpinät höpistyy, et parempi jatkaa vaan siivousta. Juu luitte oikein, mulla on tänään siivouspäivä, kun äiskällä oli eilen. Äiskä siivos kaikki mun lelut eilen tänne mun valtakuntaan, ni mä siivoon ne sit tänään takasi olohuoneen puolelle, et saatas taas kotonen tunnelma aikaseks. Siivotkaa tekin, se on kivaa, vai mitä äiskä, hih…

Höpinälöpinä terveisin

Vallu ”the puolivuotias” ValdemarFotero ja Vallu, miten ois. Mentäskö naapuriin?

No mä nyt ainakin menin.

Ai pitäs niinku tulla pois?

Siitä saatte, kun aina komennatte!
Apua, mitä se Antero teki. Tää menee varmaan mun syyks.

Ei hätää. Tää tuoksuu ihan Anterolle. Äiskä, kai sä uskot etten se ollu mä?


Häh, häh, hää Vallu. En se mä ollu.

No mennääs Antero tänne toisen naapurin puolelle. Annas kun mä näytän mallia.

Et sit uskaltanu, Antero!

Hu, huu! Ootteks te kotona?

Kumma paikka, kun ei voi vastata.

Hau, hau, tulkaa nyt pois sieltä tai äiskä suuttuu!!!!


Iskää, tuu komentaa noi kakarat omalle pihalle, kun ne ei usko ees mua!

4 comments:

Guru, jengin stara said...

Onnea Vallulle vielä kerran!
Teillä on ihanteellinen lumitilanne, laaja aukea ja rajaton. Ei kai kukaan naapuri huonoa tykkää, vaikka vähän vierailee niiden puolella. Meillä on yksi naapuri, joka varmaan mielellään hävittäis kaikki eläimet sukupuuttoon ja ihmisetkin, ne ei tykkää kenestäkään ja silti asuu keskellä rivitaloa. Omituiset mokomat.

Silloin, kun Mirkku oli rääpäle, eikä osannut mennä rappusia alas - ylös kylläkin- niin katselin sen räpeltämistä aikani ja tartuin tuumasta toimeen eli opetin sen. Se oli helppoa, neuvoin sitä tassusta pitäen ja mentiin yhdessä ja eikös likka oppinut kerrasta. Kyllä tekin, pojat, osaisitte Vallun opettaa. Jos ette, niin ensi kerralla, kun tulen teille neuvon Vallua.

Hankikanto on kiva, me kipitellään miten halutaan lumen päällä ja äippää ketuttaa, kun joutuu reittä myöten tarpomaan meidän perässä. Mä vähän säälin äippää, kun isuli on vielä tämän viikon matkalla ja Mirkku koettelee sen kärsivällisyyttä. Viikko sitten Mirkku melkein joutui huutonettiin, mutta pelastin sen lohduttamalla äippää, että tytöt nyt on tollasia ja sitten Jennan kanssa pidetyn palaverin jälkeen Mirkku sai koeaikaa, josta se on selviytynyt melkein kunnialla.

Teidän kotoväelle viisas neuvo:ei kandee keräillä leluja.Meillä ne pysyy pari minuuttia kasassa, sitten me halutaan just se alinna oleva murmeli ja pehmot peittää taas lattian.Äipällä oli itse kutomansa nuttu päällä ja yks täti oli kysellyt, mitä jännää lisuketta siinä langassa on, kun näkyi sellasia karvanpätkiä.Meidän karvaa tietty,ei mitään efektiä. No, mopsiefektiä, vois sanoa.

Kohta kello alkaa lyödä 8 ja silloinkos meillä alkaa päivän toiseksi paras hetki. Aamiainen on se eka. Ruokahaluja vaan teillekin!

Vallu Valdemar said...

Hei Guru-eno!

Meil on tosi kivat naapurit ainakin toisella puolella, kun ne oikeen opetti mulle, miten mä pääsen sinne niiden puolelle. sen taki mul onki pallo vähän hukassa, ku äiskä kieltää, etten mä sais mennä sinne. Eiks oo kauheen epäloogista, ku ekaks pääsee ja sitten ei.

Mä en usko, et pojat haluu mua opettaa noihin rappusiin´, ku ne ressukat varmaan pelkää, et mä oon nopeempi kuin ne. Ja kai ne haluu ees jossain pätee, ku melkein kaikki niitten systeemit jo hallitten. Tuu sä Guru vaan opettaa mua, ni mä näytän noille jätkille, kuka on eka.

Juu tytöt on tyttöjä. Mirkun pitäs mennä naimisiin ja hommata mies, mikä pitäs sille jöötä. Hyvä, et kuiteski puolustit mun siskopuolta. Mäkin oisin puolustanut, jos oisin paikalle kyennyt.

Hih, mä tein oikeen suursiivouksen ja nyt on taas lelut levällään. Antero autto mua ja aamulla, ku äiskä heräs, se sano ”pahan sanan” ku sängystä löyty ydinluu, hih. Pitäähän luidenki nukkuu, et ne jaksaa sit taas olla kaluttavana.

Mut nyt iskä tuli kotiin ja se tietää ruokaa, et maiskutus, maiskutus, mä meen syömään…

Satu-täti said...

Onnea Vallulle! Siitä niitä vuosi(renkait)a alkaa kertyä ku hetken oottelet. Vähän te ootte fiksuja kun muistatte naapureitakin käydä moikkaamassa tollai takaoven kautta. Mut yhen jutun pojat silti saatte kyl luvata; Fonteroo on toteltava, ku luvatta ei saa lähteä livohkaan edes naapuriin. No ettei menis torumiseks, ni toivottelenpa teille kaikille aurinkoisia kevätpäiviä!

Vallu the Koheltaja said...

Hih, Satu-täti! Mitä renkaita? Äiskällä on renkaita. Ja tottakai mä haluun naapureit ilahduttaa ihan niinku yövieraitaki. Ai pitääks Fonteroo uskoo? Mä kun luulin, et se on ihan uskomaton tyyppi, ni mitäs sitä uskomaan, niih... Nauttikaa auringosta, niin mekin tehdään...