Monday, February 22, 2010

Pelastakaa Mopsiraukat pakkaselta

Miks aina on niin kylmä :(

Tääl on hyvä olla, ku on lämmin.


Hrrr…. kalikalikali…. paleltaa. On kuulkaas vitsit vähissä tän pakkasen kanssa. Voisko joku adoptoida meet vaikka Havaijille, ennen kuin koetaan hirveä paleltumiskuolema, pliis… (Vallu: Höpö, höpö, ei mulla ainaska oo vilu).

Mulle ja Anterolle ei tällä viikkoo oo tapahtunu oikeestaan yhtään mitään. Antero on vaan parannellu selkäänsä ja mä oon nauttinut näistä oloneuvoksen päivistä. Vallulla menee edelleen lujaa ja viime viikolla se hyppäs jopa olohuoneen pöydälle. Tais kyllä tehdä sen vahingossa, ku sen verran hölmistyny ilme sillä oli, ku se huomas, mitä tuli tehtyy. Ja eilen se uskalsi hypätä alas sohvalta, joten nyt se on sit sellanen jojo, ku hyppii ees taas.

Mä oon muuten syvästi närkästyny, ku meillä on sellanen kuljetus- ja nostopalvelu, mikä ei koske mua. Nyt ku Antero on sairastellu, ni sitä on tarvinnu kantaa noissa meen portaissa ja Vallu, joka ei viel uskalla niit portaita kiivetä, ni sekin on saanu nauttii kantopalvelusta. Mä siis oon ainoo, joka joutuu tuhlaamaan energiaa tohon kulkemiseen ja se on musta tosi epistä, Argh!

Vallu alotti äiskän kaa torstaina sellasen tokokurssin ja Vallu oliki sit niin polleeta, ku tuli kotiin, et oli muka osannu kaikki, mitä käskettiin tehdä. Me ei Anteron kaa oikeen sitä uskottu ja aikamme ku äiskää haastateltiin, ni totuus valkeni, ettei se nyt ihan noin ollu menny. Pakki silt oli ainaski puuttunu ja suoritukset ei muuteskaan ihan puhtaita ollu olleet. No jatkakoon harjotuksii. Saadaan ainaski olla sen aikaa rauhassa, ku Vallu käy treenaamassa. Vallussa on muuten kumma piirre, ku luulis et se olis ihan sippi tollasen treenin jälkeen, mut mitä vielä. Vallu ku tulee treeneistä, ni se on kuin piristysruiskeen saanu ja se me sit Anteron kaa saadaan tuntea nahoissamme (Vallu: älä Fontero höpötä. Mitäs ootte niin tylsää seuraa, et on pakko hakee vauhtia muualta). Just juu vai tylsää seuraa, mä lähen nyt mököttää, et jatka vaan Vallu tota panetteluas.

Hih, sainpas mä Fonteron lähtee tältä koneelta, YES! Mun on ny pakko tehdä yks paljastus. Mä oon rakastunut! Mun rakkauden kohde on ihan kuolattavan hyvää ja sitä saa vaan pöydällä. No kyse on siis keitetystä kielestä, mitä äiskä meille perjantaina teki. Mä en kyl tie mitään sen parempaa, nam!!!!! Tai no, on ne kuivatut keuhkotkin hyvii ja lihapullat ja, ja, ja….

Mä oon muuten päässy osalliseks Salaiseen Palveluun. Isoilla pojilla on sellaset valjaat, mis on jotain tekstei ja mäkin sain nyt omat (kiitos Anne-täti, ku laitoit noi valjaat kuntoon). Vähän mä oon pollee, ku pääsin niinku samalle viivalle Fonteron ja Anteron kaa. Mut nyt on kiire, ku mikä se sellanen Salainen Palvelu on, mikä ei oo täydessä työn touhussa. Fontero ja Antero, alkakaas tassutella tännepäin, ni ruvetaan töihin (Fontero ja Antero: Ei käy. Meen työsopimuksessa on pakkasraja ja se on ny ylittyny). Voi ei mitä mameloita. Mua ei pikku pakkaset haittaa, ni kai mä meen sit yksin. Se on sit Moro vaan!

Salainen palvelu esittäytyy


Mä hoidan hommat, joihin muut ei pysty.

Mä aiheutan kaaosta.

Mun tehtävä on mennä läpi vaikka harmaan kiven.

6 comments:

Anne-täi said...

Ollosten hyvä vaan pojat :) Tosin en vielä ihan noin pieneksi itseäni koe ;)

Vallu said...

Hih Anne-TÄTI. Mul vähä tais tassut lipsahtaa :D Mä meen tekee heti korjauksen.

Terv.Vallu

Guru, jengin stara said...

Morjens! Kylmää on meilläkin, 11 pakkasta. Se ei ole koiranilma, ainakaan mopsien, meil on herkät kuonot ja tassut. Äippä luuli, että meillä Mirkun kans oli vammaa ketaroissa, kun pompittiin kolmella koivella, mutta ei, me paleltiin. Meillä on hurtat, mutta kun ne puetaan ylle, niin me ei haluta ulos, koska tiedetään, että on kylmä ja Mirkku on niin herkkähipiäinen, ettei suostu rappusia pidemmälle.

Me saadaan tällä viikolla uudet valjaat, mutta järkytys: meille tulee jotkut hempeydet, eikä tollasia hienoja äijien machoja ja killereitä. Mä olen kade ja alankin heti puhua äipälle järkeä, ettei mitään sööttiä ainakaan mulle. Mirkku vois saadakin jonkun fröken-valjaan, mut mä en halua sellasta, missä lukee äidin poika tai prinssi - jessus sentään!

Vallu on tullut sukuunsa, olisikin huolestuttavaa, ellei se jo hyppelisi joka paikkaan. Mun sisko Grassu tuottaa sellasia jälkeläisiä, ettei niiltä ideat lopu eikä toteutus tuota vaikeuksia. Kysykää Mirkulta, millai saa kynttilän pöydältä ja miltä se maistuu ja onko kaukosäädin herkkua ja kisastudio mopsin ohjelmaa.

Kaikkea kivaa vaan teille!

Fontero said...

Moi Guru!

mä paljastan sulle salaisuuden, mut älä kerro muille, ku Antero sit kuiteski suuttuu. Sil nimittäin löytyy myös sellaset tekstit, ku "Mammanpoika" ja "Pusupoika", hih... Eiks oo ihan lässyä?

Meen äiskä on alkanut jo varautuu Vallun mahdollisiin kiipeilytaipumuksiin ja vei pois tuolta meen huoneessa olevan pakastimen päällä kassillisen keuhkoja. Ei kuulemma haluu tulla kotiin ja löytää Valluu ihan "keuhkona". Me ei olla koskaan tehty mitään tollasta kiipeilyhommaa paitsi kävin mä kerran keittiön pöydällä syömässä munavoita ja kinkkuu, mut sitä ei lasketa, ku mua oli pidetty kauheessa nälässä.

Mut koitetaan kestää ja Mirkulle kans terkkui.

Satu-täti said...

Hello, hello pakkasenpuremat!
Nyt selvästi vaikuttaapi siltä, että Vallu on ottanu päällikön paikan teen taloudessa. No ku Antero on kipee, eikä voi puolustautuu ite pomppimalla ja Fontero saa rauhassa vietellä niitä "eläkepäiviään" pressan viran jälkeen. Pitäkää pojat puolenne ja koittakaa yrittää selättää toi pakkasukko. Meilläkin on ollu 20 asteen hur hur -kelejä ja niissä on tosiaan kestämistä.
Paranemisterveisiä "potilaalle" ja terkkuja kaikille muillekin.

Secret Service said...

Morjenttes Satu-täti!

Tieks mitä. Ei suostuttu lähtee tänään iltalenkille, ku pakkasukko ei ollu taaskaan aatellu meitä. Äiskä ei kyl ollu siitä pahoillaan, kun sen selkä on kipee (matkii selvästi Anteroo) ja kävelee sen takii, kuin vanha ankka (sorry ankka vertauksesta). Mut eiköhän me pärjätä. Ollaan sen verran kovii tyyppei, ettei meit mikään lannista. Terkkuja vaan sinne provinssiin.

Terv. Secret Service