Saturday, April 04, 2009

Kehityskeskustelu

Älä Siiri pelkää, tää on vaan sellanen kehityskeskustelu

Työntäyteisiä terkkuja vaan kaikille kanssaeläjille. Kevät tekee tuloaan ja meen kansliakin alkaa olla sellanen asuntolaiva, ku koko etupiha tulvii. Turisinki tossa äiskälle, et ostas vaiks veneen, millä pääsis liikkuu, ku mä en tassujani kastele, niih...

Mut mennääs mukavampiin asioihin. Meillä oli toissapäivänä tääl Pressankansliassa aika säpinää, ku nuorisovastaava, Siiri, kävi ekassa kehityskeskustelussa. Niin kai te Siirin muistatte. Siiri on Jennan ja Antin joululahja ja hoitaa tän kanslian nuorisovastaavan virkaa. Tää oli mun ja Siirin eka tapaaminen ja koska mä oon tällänen edistyksellinen Presidentti, niin tottahan toki mä pidin Siirille sellasen kehittymiskeskustelun. Ja voi pojat sentään, ku olin tyytyväinen neidin kehittymiseen ja työpanokseen niinku yleensäkin. Siiri kertoi, et oli ottanut oikeen tosissaan tehtävänsä ja kiertäny vaikka missä paikoissa ja aloittanut jo koirakoulussa käymisenkin. Niin sitä pitää, hyvä Siiri. Antero, sunki pitäs ottaa vähä oppii tosta Siiristä, et kuinka sitä niinku pitäs kehittyy (Antero: mähän kehityn koko ajan. Äiskä vaan ei oo vielä päättäny, et mihin suuntaan tää mun kehittyminen oikeen johtaa).

Äiskä muuten piti meille sellasen puhuttelun ennen kuin Siiri tuli, et meen pitää sit käyttäytyä tosi fiksusti, ku Siiri on vielä ihan lapsi. Höh, ainahan me käyttäydytään, jos ei fiksusti niin ainaski filmaattisesti, hih... Anterokin otti oikeen oppia äiskän puhuttelusta (kerrankin) ja antoi Siirin mennä, niinkun naisten kuuluukin, edellään ja seuras ite perässä, niin siis p e r ä s s ä.... Jossain vaiheessa Anterolla taisi toi Siirin ikä unohtuu, mut onneks Siiri ei oo mikään nyhverö, vaan antoi kyllä kyytiä veli Anterolle (Antero: Tyyne, noi höpinät on vaan kateellisten panettelua. Sua mä rakastan, et sillä siisti ja pusut päälle, pusipusi). Ja Tyyne, vaiks ton Anteron pasmat meinas välillä mennä sekaisin, ni kyllä sä sen mielessä olit koko ajan (Antero: No niinhän mä just pulisin). Jossain tiimellyksen vaiheessa se ehti kertoo Siirille, et on varattu mies, ihan niinku Siiri Anterosta ois välittäny, ja nosti viel jalkaaki vahvistaakseen asian (äiskä: hmmm... niinpä). No mut hei, mitä mä tässä enempii turisemaan. Kattokaas Jennan ottamista kuvista, miten lystii meil oli, hih...

Mitä pienet edellä, sitä isot perässä, vai miten se meni?

Siirii, ooks sä menny mua piilooon...


No löydettiinhän me sut

Kyl se viel eilen täällä oli

Sorry, ei löytyny

Oota Siiri, mä annan sulle vähän vauhtii

HIH, HIH, HIH, on sulla Siiri hauskat jutut

Juu, hyvin oot Siiri kehittynyt. Pressa on ylpee susta.

Annas ku mä Siiri näytän vähä itsepuolustusta. Tää ois sellanen pikku painiote.

Ai säki haluisit tänne sohvalle. No tuu sit.

Varo Siiri niit äiskän sukkii. Ne saattaa vähä tuoksahtaa.

Antti ja mä otetaan mittaa toisistamme.

Sorry Siiri, mä vaan kompastuin...

8 comments:

Jenna said...

Kiitos vielä kerran hauskasta vierailusta :)! Siirille noi edustustehtävät otti aika koville ja se nukku viel eilen aamupäivänkin hyvin rauhallisesti!

Mister President said...

Kiitti itellenne. Meil oli tosi kivaa. Sit ku lähitte, ni Antero vahti koko illan ulko-ovee, et jos Siiri vaiks tulis takasi. Ja kiitos nameista. Ne on HUURRRRJAN hyvii... Siirille ja Antille kaa terkkui. Kumpihan meistä, Antti vai mä, voitti sen tigrunvedon?

Jenna said...

Antero ois niin halunu sielt vilinäst tänne maaseudulle :D! En muista kumpi teist voitti kun te veditte sitä aika moneen otteeseen!

Meillä kans ollaan tykästytty ton sarjan herkkuihin, vaikka ne meidän ihmisten mielest haisee hirveeltä!

Mister President said...

Saaks niit herkkui MM:stä? Laitan katos äiskälle lapun mukaan, ku se menee ens viikolla töihin, et lisää herkkui. Ei ne tuliaiset viel kyl loppu oo, mut ihan vaan sen varmuuden vuoks, ettei pääsiskä loppuu.

Jenna said...

Niit ei saa mistään eläinkaupasta vaan ainoastaan vip-myyjiltä, mut jos haluutte niit lisää voin tuoda vaikka lahteen! Käske äiskän laittaa mulle mailia et jos teidän mahat niitä kaipaa :P

Mister President said...

Juu mä patistan äiskän meilaa sulle ja tilaamaan niitä lisää. Toi Antero ku on ollu välillä nirso noille koulutusnameille (hih, ai mikä koulutus), ni nää ainaski maistu sille hyvinnii...

Guru, jengin stara said...

Jou, pojat, saitte sit pentuvieraan. Siiri on olevinaan pieni ja herttainen, mut voi se vetää vaikka köniinkin, uskon ma. Teidän lelukasaan se olis voinut hävitä tyystin, onneksi sen tunnistaa luupannasta. Meille Siiri ei ole vielä tehnyt vierailua, kun se vois pudota sellasista väliköistä alakertaan.

Krassurassu oli meillä hoidossa ja mä oikein mietin kaks kertaa, että ollaanko me samaa sukua ja onkse mun sisko - se vipeltää ja hyppii ihan kuin pentu ja äippä sai tehdä rankasti töitä, että sai sille valjaan, Mirkku on kuin kipsattu Gracen rinnalla. Jenna väitti, ettei Grace syö kurkkua ja äippä osti sille pari perunaa. No, tuli välipala - aika ja Krassun vihertassiin perunaa ja pari palaa kurkkua. Mä sanoin sille, vois olla terveellistä toi kurkku ja sehän popsi tassinsa tyhjäksi. Sitten meni samaan syssyyn paprikat ja omenat ja Krassu lupasi kotonaankin lipaista tassin tyhjäksi kurkuista.

Meidän trio Gurumuru, Mirkkuvirkku ja Krassurassu oli sen verran touhukas, että puhe kolmannesta mopsista on pois agendalta, ainakin toistaiseksi. Ja kolme sylissä yhtä aikaa oli hieman ahdistavaa äipälle ja minä rauhallisena siellä alimmaisena melko kuumissani.

Meillä on ensi viikolla suuret juhlat, kun kantaisäfaarimme täyttää 10 ja ollaan jo Mirkun kans harjoiteltu onnitteluhaukkua, sillai vuorohaukuntana. Oscu varmaan liikuttuu.

Täällä kevytsataa ja meil on kohta ulkoilua, voihan nenävekki sentään, ei kyllä taideta suostua pidemmälle kuin lähipuskaan, kun sisällä on aina tassunputsaussulkeiset eikä me tykätä. Me tekeydytään nukkuviksi Mirkun kans. Moidå!

Mister President said...

Terve Gurumuru!

Oli tosi nastaa tavata Siiri ja täytyy kyl turista, et siin tyttelissä on powerii.Osas pitää puolensa, ku iso nainen konsanaan, vaiks on viel niin pienen pieni.

Tää viikko onkin ollu muuten ihan tylsä, et onneks Siiri tuli tuomaan piristystä tupaan. Tääl on kans satanu ja meen tulva senku pahenee, et taitaa olla parasta tehdä joku lenkkilakko.

Ens viikonloppuna lähetään kattoo Matulaa Harjavaltaan ja arvaa mitä äiskä teki? Se muisti, et kaks vuotta sitten kun oltiin pääsiäisenä Walloissa, ni siel oli mätsärit, ni sehän oli laittanut Emmi-tädin ottaa selvää, et onks nyt kaa, hmmm... Ja on ne, et lauantaina sit joudutaan mätsäilee, pöh, vaiks meen piti vaan lomailla, nyyh...

Mut kaikesta huolimatta, mäki taidan lähtee ruinaa kurkkuu, ku ei noi hömelöt kuiteska tähän aikaan enää muuta mulle anna. Välitäthän Osculle sikaisot synttärionnittelut multa ja Anterolta. Niin ja Mirkulle kans terkkui.