Tuesday, April 03, 2007

Runosuoni Sykkii


Jaba, Daba, Duu, I Love You… Huomaatteks, et ei oo Fonzie pojan mieli enää maassa. Eiks se oo silleen, et joka vanhoi muistaa, ni sitä tikulla silmään (mut ei kyl mun silmään, HUI!). Uus Tigru on jo saanu maistaa tätä mun tulista lempee, et ny on taas noi lantioharjotuksetki niinku reilas (äiskä: joo, ja uus Tigru on käyny jo kerran ommeltavanakin).


Mä muute aattelin tehä iha uuden aluevaltauksen ja ryhtyy sellaseks runoilijaks niinku se Eino Leinoki oli (äiskä: paremminki Satusedäks voisit ryhtyy). Kävin muute oikeen tolt Kiveltä inspiraatioo hakemas (äiskä: nyt sä kyl käsitit vähän väärin mun jutut. Aleksis Kivi ei oo kivi, eikä muuten runoilijakaan). Kattokaas millase mestarirunoelman sain aikaseks.


Ei Fonziee huolet painaa vois, jos äiskä viel pikkuveikan tois. On kiva muute päivää paistatella ja iskän kanssa tallustella. Mun olemus on miehekkään komea, enkä tosiaan oo mikään omena. Toi äiskä mulle ain välillä juonii keksii, mut sillon mä pujahdan lähimetsiin. Mä kaikista kauheesti tykkään ja pääni peiton alle lykkään. Pusuja haluun innolla jaella, ei kenenkään tarvi niit multa anella. Pehmojaki mulla on hirvee määrä, mut lisää ei tuu, ku iskä on niin jäärä. Tää runo on kaikille teille kamut ja toivottavasti meilt ei koskaan lopu namut…


No niih, mitäs veikkaatte? Onks mul mahiksii noil runomarkkinoil (äiskä: ei taida kuule tässäkä lajis sitä mainetta ja kunniaa sulle tulla, luulen mä). Mun mielest mä oon kyl varsinaine runoniekka, jolla toi runosuoli eiku -suoni sykkii minkä ehtii, et ei toi äiskä mua suotta Turinasurina Fonteroks kutsukkaa.


Mut jätetään ny noi riimittelyt tält päivält ja aletaan oottelee vaan sitä päästäistä vai mikä pääsiäinen se sit onki. Hei äiskänoita, tuothan sä mul sit paljo sellasii pääsiäismunii, tuothan? (äiskä: Fonzie, mä en oo mikään noita-akka ja en kyllä suklaamunii ala sulle antaa.) No, ainaski mä yritin... Bye, bye...

4 comments:

rosedale said...

Hyvä äiskä!!! Ei suklaata moppeloille.

Ihana runo, kyllä sussa on Fontero ainesta runoilijaksi ;)

Fonzie said...

Joo. kyl se kai hyvä on, et ei suklaata anna. Mut jostain piilomunist äiskä kyl puhu. Niil ei kuulemma oo mitään tekemist suklaan kaa. Nään kuulemma sit pääsiäisenä, mitä ne on.

Ja riimit ne vaan jyllää päässä, ei oo Fonzie poika sit yhtään jäässä ;).

rosedale said...

Onnea Fonzie 4.4.2007 21kk!!

Fonzie said...

Onnitteluista mä paljon kiitän ja onnittelut myös muille sankareille tähän nyt liitän. On kivaa juhlia kuukausi määrää ja pian kai äiskä jo mulle juhlia häärää.

Onnea pusujen kera Albert ja Sylvi 7kk. Toivoopi kamunne Fontero

***********************************
Äiskä ja iskä onnittelee myös Rosedale pentuja sekä Fonzien velipoikia ja Nuppu-äitiä. Ja onnea myös omalle kultamussukkahöppänä Fonterolle, joka viime yönä yritti tiputtaa äiskän sängystä, pusi, pusi...