Tuesday, March 13, 2007

Äiskän kootut kohellukset

Hih, Hih, kattokaas mua. Muilla ku on noit karvanvaihto aikoi, ni mä pistinki sit paremmaks ja vaihdoin häntää (silmii en kyl oo vaihtanu, vaiks ne tos kuvas tollaset ufot onki, mut se vaan johtuu tost äiskän kuvaustaidottomuudesta). Eiks vaan oo komee häntä? Mä lainasin sen yhelt näädältä, siis haisunäädältä (äiskä: toivottavasti et lainannu sit mitään muita sen näädän ominaisuuksii, Herra Haisuli).

No mennääs sit niiku siihe ite asiaan. Päätin täs aikani kuluks maksella äiskälle vähä noit vanhoi kalavelkoi, ku se aina paljastelee kaikille ja kaikkial noit mun toilailuita (ei ne must oo kyl mitään toilailuita, vaan iha sellasta normaalii mopomenoo). Mä oon täs ny pari viikkoo pitäny sellasta ”mustaa kirjaa” noist äiskän kommelluksista ja arvatkaas onks mul ollu hauskaa, Hih, Hih... Täs muutama niinku esimerkiks.

Äiskä lähti mun kaa viime viikol lenkille ja laitto mulle sit sellase puolkiristävän pannan kaulaan. Siin me sit mennä jolkoteltiin hihna ja panta löysällä ja äiskä ei ollenka huomannu, et mä puikahdin sen pannan läpi. Ylpeen näkösenä se vaan veti sitä tyhjää hihnaa perässään ja mä tassuttelin polleena vieres. Oisitte nähny sen ilmeen, ku se tajus, et mä olin ihan niinku vapaana liikentees. Meil päin toi äiskä ku ei mua yleensä vapaana pidä, ku mä oon kuulemma iha sairaanloisen kiinnostunu noist autoist ja niitähä meilt päin löytyy.

Yks toinen päivä se sit tuli töistä ja oli iha hermona, ku sil on puhelin kateis. Ei muuta ku kiireellä naapuriin lainaa puhelinta ja soittaa iskälle. No iskä se sit tota äiskää rauhotteli ja sano sil, et mees ny takasi kotiin, ni iskä soittaa sille, et jos se puhelin vaiks sit niinku äänen perusteel löytys jostain kotoo. No kotona se tietty oli, mut arvatkaas missä? Äiskä oli sullonu sen yhessä kameran kaa kameran suojapussiin. Joo, on sil puhelimel ny sen verran tietyst yhteist sen kameran kaa, et molemmil voi ottaa kuvia (huonoi sellasii) ja molemmat on niinku hopeen värisii. Toivottavast se ei joku kaunis päivä sullo mua tonne pyykkimasiinaan, ku meil noi pyykit on mustii ja pehmeitä, iha niinku mäki.

Ruoanlaitto ei kans oo ton äiskän vahvoi puolii. Tos yks kerta äiskä alko tekee makaronilaatikkoo (Nam, mä sain kans siin sivus raakaa jauhelihaa, ku kävin vähä ruinaa). Kaikki suju hyvin ja äiskä laitto sen laatikon uuniin. Sit ku joskus vajaan tunnin pääst äiskä meni hirmu nälkäsenä ottaa sitä laatikkoo uunist, ni yllätys, yllätys. Eihä se ollu muistanu sitä uunii päälle laittaa, joten siellä se laatikko sit nökötti ihan vetisenä ja kylmänä. Mä siin äiskäl turisin, et ei se nälkään kuole vaiks joutuuki vähä pitempään oottelee, ku sil on tota vararavintoo iha riittäväst. Toista se ois mun kohalla. Jos mun murkinat ei ois valmiina sillo ku pitäs, ni siit syntys kyl iha maailman laajune katastrooffi.

No eiköhän tää valassu täl kertaa jo riittäväst tätä meen oloo ja eloo. Uups, ny toi äiskä on tulos kattoo mitä mä oikeen touhuun. Täytyyki äkkii julkast tää turina ennen ku äiskä tulee ja tuhoo sen. No nii, sin läks. Ja ny mä kyl, iha omaks parhaakseni, kipasen kans kipin kapin karkuun, ku ei tie minkä kohtauksen toi äiskä saa, ku näkee, mitä mä oon taas teille turissu, Se on sit niinku MOI, MOOOOIIIII....

11 comments:

Tuulin omat sivut said...

On toi sun äitis aika kohelo ja tohelo mut meijän äiti vast kohelo onkin, arvaas nimittäin mitä, yks päivä ku toi äiskä oli kotona ja Tuuli koulussa ja Tuuli tuli koulusta kotiin niin, äiskä oli nukkumassa niin sit se alko kävellä unissaan ja tuli alas ja arvaappa vielä mitä Tuuli pelästy niin paljon että melkein kaatu mun päälle mun onneks ei kaatunu päälle, onneks Tuuli sai sen takas sänkyyn mut onneks äiskä ei tiiä mitään hi hi. Toivoo: Tessi-täti

Sirkku said...

No, EN TODELLAKAAN TIEDÄ!

Fonzie said...

Heippa hei tätsykkä ja Tuuli kaa. On se kyl sit niin mun mopsisydäntä lämmittävää kuulla, et mä en oo ainoo, jota noil tohelo kohelo äiskil on rangaistu (mut iha sit vaan meen kesken, kyl mä tos äiskäst ihan kauhiast paljon silti tykkään).

Voihan Tessi "paksusti" ja pidä ittestäs hyvää huolta (ja kaikki muu poppoo tietty kans). Ja turise sil mun Nuppu äitil, et odotellaan, se kyl tietää mitä mä meinaan... Isot pusut teil kaikil, pus, pus...

ps. laittakaas sil teen äitil sellane kilikali kello kaulaan, ni jos se vaiks heräis siihe, ennen ku alkaa Tuulii peläyttelee ;)

Fonzie said...

Hih, hih , Sirkku, mites sitä vois tietää, jos kerta on umpiunes.

Mäki voisin muute alkaa tollasen unis tassuttelun. Siinähä mä tassuttelisin niinku jääkaapil ja namipiilois pitkin yötä ja sit vaan turisisin, et en mä mitään oo tehny, mä vaan nukuin ;). Täähä se vast onki iha niiku ykkös jutska minkä mä otan työn alle. Pitääki kokeil heti ens yönä... Kiitti iha valtavast vinkistä (äiskää, käys täydentää namivarastot)

rosedale said...

OHO, johan on äiskä kommeltanu :)

No onneksi teille on se uusi kamerakotelo tulossa, sinne ei kännykkä mahdu kameran kanssa.

Aatu said...

Ei toi Fonzie viel mitään mut varo vaa sit ku teil on kaks mopsia niin sit sua voidaan unohdella johonkin. Jenna on kerran unohtanut mut takapihalle puoleks tunniks vesisateeseen, olin hieman kiukkunen sille sit ku se muisti päästää mut sisälle. Kovin se oli huolissaan ja lahjo mua makkaroilla :)! Toinen kerta oli vielä kauheampi, kerran vahingossa vähän ärähdin Osculle syyttä vähän kovempaa ja jouduin häkkiarestiin, ei siin mitään, pehmeätä siel häkis oli, mut mä jouduin nukkuu siel melkeen koko yön kun Jenna meni nukkumaan eikä muistanu vapauttaa mua sieltä, sit se yöllä heräs ja ihmetteli että missä mä oon :D!
Kyllä tää mopsin elämä on rankkaa, kun noi äiskät on niin hajamielisiä :P

Fonzie said...

Rosedale, mä en ois iha niin varma ettei mahu. Toi äiskä on nois jutskis aika taitava. Se ku on sellane sullomisen maailman mestari, ku on joutunu noit mun kamoja sulloo ties miten ahtaisiin paikkoihin. Ja voi sil sit silleeki käydä, et ottaa mukaansa kameran eikä puhelinta ja alkaa sit soittelee sil kameral. No eipä sil sit tuu ainaska laskuja.

Ja Aatu, luulets sä et toi äiskä vois muuttuu velipojan jälkeen viel hajamielisemmäks? Huh, huh, sit voiki jo oottaa vaiks iha mitä tahansa...

Jo on sul ollu rankkaa. Onneks toi mun äiskä ei oo viel ihan kauhiast mua unohdellu, mitä ny kerran vessaan, mut sil tuli aika kiire päästää mut sielt pois, ku aloin vähän niinku oven pielii raapii. Mut kyl me kestetään, ku kerran Mopsei ollaan. Pitäs vaan opettaa noi äiskät olee niiku oikeis asiois hajamielisii kuten vaiks ruokakertojen määräs ja silleen...

jennan mopsit said...

nyt se Jenna löysi ne tunnukset joten meidänkin blogi on taas käytössä :)

Fonzie said...

Jippii, jo oli aikaki ja menkääs sit kipin kapin bloggailee. Niih, ja mites sinne löytää? Sin blogiin siis?

rosedale said...

Toi "jennan mopsit" tossa sen viestin alussa on linkki sinne ;)

Fonzie said...

Hih, hih, oishan äiskän toi pitäny tietää. Mites se ny noi. No, onhan se totta et ei se mikään välkky oo, mut ois ees kysyny multa neuvoo.

Äiskä sano, et mä pääsen bloggailee vast huomen, mut ei se sanonu siit mitään, et saaks mä vierail muitte blogeil, ni ny mä sit meen häiriköimään noit Oscuu, Guruu ja Aatuu...