Tuesday, January 30, 2007

Linja-autossa ompi tunnelmaa

Huppista heijaa, kuinkas ollakkaan, TouhuTanelihan se tääl taas on touhottamassa. Äiskä pyysi, et mä turisisin tänään jostakin näist mun monista pakkomielteistäni (ei, täl kertaa ei oo kyse Mopsitypyköistä, vaiks kyll neki koko ajan mun pienen pienessä Mopsipäässäni pyörii). Äiskän mielest mul on varsinainen autonomia eiku automania (äiskä: ei autonomiakaan ihan pieleen menny, kun sul tuntuu välillä olevan vähän liikaakin tota itsemääräämis- oikeutta). Varsinki bussit saa mut ihan hepuliks. Äiskä on alkanu valita lenkkipolutkin silleen, et siel reitin varrel ois mahollisimman vähä noit bussipysäkkejä. Ai miks? No siks, et jos siel pysäkil norkoilee jotain immeisiin, ni mä sit kans jään siihe pysäkille ku tatti. Ei muuta ku peppu maahan tai pakkasella hyppy penkille (ettei peppu jäädy) ja sit vaan bussii oottelee. Ja mua ei sit kyl ennen bussin tuloo siit saa houkuteltuu mihinkään (äiskä: joo ei, tossa asiassa oot kyllä varmaan maailman itsepäisin Mopsi). No sit ku se bussi tulee, ni mähän siinä oon ekana sisälle rynnimässä. Äiskä ain siin sit marmattaa, etten mä muka vois siihe bussiin mennä, ku mulla ei oo lippuu. Vai, lippuu. Mitä mä sillä teen? Enhä mä mitään liputuspäivii oo pitämässä, vaan ajelulle menossa. Onneks siel on sellasii bussisetiä, jotka ain joskus päästää mut mukaan ajelulle ihan ilman sitä äiskän mainostamaa lippuuki.

Tää mun bussifriikkeys on peräisin jo ihan tuolta muinaisesta lapsuudestani. Eka bussireissu ei kyl ollu kauheen kiva kokemus, mut mä selvisin siit ku mies. Mä oli varmaan jotain 6 kk, ku äiskä raahas mut ihan vaan niinku pikku pikku bussiajelulle, eikä ees varottanu etukäteen. Se bussi oli varmaan isointa mitä mä olin koskaan lyhyen Mopsielämäni aikana nähny ja kokenu, HUI! Se peltilehmä piti sit viel niin vietävän kamalaa meteliäkin, et vähemmästäkin sitä Mopsipoika pelästyy (äiskä: joo, sun sydän hakkas tuhatta ja sataa ja kynnet oli kiinni mun päänahassani).

Toka kerralla mä sit olinki jo niinku vanha tekijä. Lähdin tekee äiskän yöpaikalle eiku työpaikalle sellasta tarkastusta, ku mua alko epäilyttää, et sil on siel joku Salamopsi, ku mä en oikeen muuten tajuu, miks sen pitää niin kauhiast paljon siel aikaansa viettää. Siinä me sit reissattiin bussilla ja metrolla ja mä olin niin ollakseni että (äiskä: et pelänny kyllä yhtään, vaan olisit halunnut käydä pusuttelemassa kaikki kanssamatkustajat). En mä haukkunukka ku yhen poitsun, joka kanto jotain ihme koteloo mukanaan. Utelias ku oon, oisin tietty halunnu nähdä mitä siel kotelon sisällä oikein on, mut ei se vaan näyttäny vaiks kuin anelin. Aika kumma tyyppi vai mitä?

Noitten reissujen jälkeen onki sit tullu liikuttuu nois automobiileissä yhden jos toisenki kerran. En oo muute koskaan vastaan murissu, ku mua on auton kyytiin komennettu. Ja sen ei oo sit väliä, onks auto oma vai jonkun muun, aina oon menossa iha kutsumattakin.

Tos pari päivää sitte toteutu yks mun niist monista hartaimmista toiveista. Mä pääsin ihan ite ajaa autoo, eikä sit mitä tahansa autoo vaan ihka oikeeta bussia (käyks vähä niinku katteeks? Ähäkutti!). Kattokaas vaikka. Tässä mä otan pikku rundit ”Fonzie se ajaa valkoisella bussillaa laa valkoisella bussilla…” (äiskä: Fonzie kiltti, ihan oikeesti. Heittele vaiks pienillä kivillä, mut älä lurittele, please). Mä oon muute täs autojutskassaki taitavampi ku toi äiskä, se ku ei sit osaa ajaa minkäänlaista kaaraa turisemattakaan bussista.

Nyt tää maanteiden kuningas lähtee taas baanalle cruisailee. Eiku tassut rattiin ja talla pohjaan Viuh..... jee me kiidetään.....

KRIIIK… IIIK… KRÄTS… POKS... KOLIN, KOLIN, KOLIN......(ups, no se ny oli vaan yks roskis, huh, huh. Tais mennä tän vuoden viikkorahat, nyyh).

6 comments:

rosedale said...

Wau mikä jätkä!!! Ihan oikeen bussikuskina! Sä oot niin virallisen näkönen, kun ajat ja vaatteetkin on ku bussikuskin virka-asu.

Fonzie said...

Äiskä kommentoi: Joo, oikein Tonttu Tomera se siinä ajelee. Tolla TouhuTanelilla vaan on sen verran vilkas mielikuvitus, et heti kun silmä välttää se alkaa turista ihan omiaan. Ei se sentään roskiksen päälle ajanut, vaikka ratin taakse pääsikin. Olkoon kuitenkin varottavana esimerkkinä tulevaisuutta varten, et Mopsin tassut ratissa, tietää luopumista manista ;)

Sammy Q said...

Veikkaan kuitenkin, että jos äiskä olis rattiin päässy, niin jälki olis ollu vieläkin rumempaa... Eikä toi poika ulkonäöltään juuri niistä HKL:n muista kuskeista eroa... :D

Fonzie said...

Hello Sammy boy! Niit kuskei on muute haukuttu (hau, hau, hau...)niinku komeiks ja siel on aikas paljo kans tälläsii vahvasti pigmentoituneita, joten kyl mä siihe joukkoon tairan kuulua :D. Ja noist äiskän ajotaidoist, HUI en uskalla ees aatella mitä tapahtus, jos se ratin taa istuis. Pitäs varmaan ostaa menolippu Mombasaan.......

Albert said...

HIhihihi .. mikä ihana bussi tarina. Sul ei Fonzie kamu ole varmaan tylsää hetkeä elämässäsi kun on noin ihania seikkailuja !! Äippä muuten jäkättää tos mulle et "katos hei miten uppee Fonzie" on talvitakissa.. ota mallia. Pyh ja Pöh.. en ota. Olen niilo nudisti.

Fonzie said...

Hih, hih, hih, vai Niilo Nudisti. Mäki oon kuulemma Niilo Näppärä, et Nipa ku Nipa. Upeeta synttäri jutskaa sulle kamu. Pian nähdään! Ei muuta ku halataan ku tavataan....